Суп-гуляш
(покроковий рецепт з фото)
Суп-гуляш хороший в холодну погоду. Це - і гаряче, і суп. Зварити його нескладно, а інгредієнти кожен раз можна змінювати за бажанням і наявності в холодильнику. Зберігати такий суп-гуляш можна до трьох днів.
М'ясо для гуляшу вибирайте на свій смак. Найкраще, звичайно, яловичина. Але підійде і свинина, і курка. Що стосується приготування, то різниця буде в часі готування. Куряче м'ясо згасити швидше, яловичина буде гаситися довше.
Отже, як приготувати суп-гуляш?
1. М'ясо промийте, наріжте кубиками, обваляйте в спеціях і борошні.
2. У сковороді на середньому вогні розігрійте 3-4 ст. Ложки олії, викладіть м'ясо і обсмажте з усіх боків до золотисто-коричневого кольору.
3. Овочі почистіть і наріжте невеликими кубиками. Стручковий горох або квасоля залиште цілими.
4. Обсмажене м'ясо викладіть у велику каструлю. Залийте бульйоном і тушкуйте протягом 20 хвилин.
5. У сковороду додайте ще трохи олії і обсмажте в ній чилі, цибуля, часник і морква. Заправте спеціями і залийте томатною пастою.
6. Через 20 хвилин все овочі зі сковороди і свіжі відправте в каструлю, доведіть до кипіння, потім знизьте вогонь. Варіть-тушкуйте суп-гуляш на повільному вогні протягом 20-30 хвилин в залежності від м'яса. Пробуйте. М'ясо має бути м'яким, а овочі готовими.
Суп-гуляш готовий!
Подавайте зі сметаною і рубаним зеленою цибулею.
Смачного!
- М'ясо - 550-650 грам (яловичина, свинина, куряче філе)
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука (велика)
- Стручковий горох або квасоля - 200 грам
- Гарбуз - 100-150 грам (по бажанню)
- Болгарський перець - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Перець чилі - 1 штука (по бажанню)
- Томатна паста - 500 мілілітрів
- Бульйон м'ясний - 1 літр
- Сіль, перець, спеції - - За смаком
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
Отже, як приготувати суп-гуляш?
1. М'ясо промийте, наріжте кубиками, обваляйте в спеціях і борошні.
2. У сковороді на середньому вогні розігрійте 3-4 ст. Ложки олії, викладіть м'ясо і обсмажте з усіх боків до золотисто-коричневого кольору.
3. Овочі почистіть і наріжте невеликими кубиками. Стручковий горох або квасоля залиште цілими.
4. Обсмажене м'ясо викладіть у велику каструлю. Залийте бульйоном і тушкуйте протягом 20 хвилин.
5. У сковороду додайте ще трохи олії і обсмажте в ній чилі, цибуля, часник і морква. Заправте спеціями і залийте томатною пастою.
6. Через 20 хвилин все овочі зі сковороди і свіжі відправте в каструлю, доведіть до кипіння, потім знизьте вогонь. Варіть-тушкуйте суп-гуляш на повільному вогні протягом 20-30 хвилин в залежності від м'яса. Пробуйте. М'ясо має бути м'яким, а овочі готовими.
Суп-гуляш готовий!
Подавайте зі сметаною і рубаним зеленою цибулею.
Смачного!