Суп гороховий з сухариками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хто не любить супи з гороху, знайте, що є варіант, як приготувати суп гороховий з сухариками, і це дуже смачно. Цей суп простий у виконанні, смачний і доступний по продуктах. Пробуйте!
У горохового супу приємна консистенція і насичений смак. Горох добре поєднується з м'ясними копченостями і зеленню. Суп можна подрібнити до стану пюре або подати рідким, головне приготувати домашні сухарики, які значно краще покупних, їх можна зробити з білого або житнього хліба. Подається страва обов'язково гарячим.
- Горох - 250 грам
- Яловичина - 0, 7 кілограма (скелет)
- Картопля - 250 грам
- Сіль - За смаком
- Корейка копчена - 200 грам
- Ребра копчені - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець - 1 штука
- Грудинка копчена - 200 грам
- Хліб - 300 грам
- Часник - 4 зубчики
- Зелень - 0, 5 пучка
1. Горох попередньо промиваю і замочую в холодній воді на 6-10 годин.
2. Яловичину на кістки мою і розміщую в каструлю, заливаю водою. Після закипання варю 2-5 хвилин, потім зливаю воду.
3. М'ясо промиваю і заливаю 3 літрами окропу, після закипання зменшуємо вогонь і варю на слабкому вогні. Очищаю морква і цибуля, додаю по половинці кожного овоча в каструлю до м'яса, варю близько двох годин.
4. З бульйону дістаю овочі, викидаю їх, додаю горох і варю 40-60 хвилин. Очищаю картоплю, мою і нарізаю її невеликими шматочками, відправляю в каструлю до м'яса і гороху.
5. Корейку і реберця відділяю від кістки і нарізаю маленькими кубиками, відправляю в бульйон і солю до смаку.
6. Частину, що залишилася половинку лука нарізаю, а морква подрібнюю на дрібній тертці, перець мою і очищаю від насіння, потім нарізаю його так само, як і цибуля.
7. Грудинку нарізаю тонкими смужками і обсмажую на розпеченій сковороді з додаванням невеликої кількості соняшникової олії. Додаю до грудинке на сковороду цибулю, морква і перець, перемішую і обсмажую, додаю їх в суп, варю ще 10 хвилин, а після вимикаю його.
8. Хліб нарізаю шматочками. Сковороду розігріваю з соняшниковою олією. Чищу і дрібно нарізаю часник, відправляю його на розпечену поверхню, через пару хвилин кидаю туди хліб і готую 5 хвилин.
9. Готовий суп подаю гарячим з сухариками і свіжою зеленню, смачного!