Хрусткий капустяний суп з сухариками
(покроковий рецепт з фото)
Хрусткий капустяний суп з сухариками - чудове блюдо для зимового обіду. Цей суп можна варити на м'ясному бульйоні, але він смачний і на простій воді. Готується дуже швидко, і ось, як його приготувати.
Густий, але в той же час легкий суп - це хороший варіант для буденного меню. Він не тільки смачний, але і корисний для організму. Такий суп можна приготувати з білокачанної капусти, з цвітної капусти, а також з кольрабі або брокколі.
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Бекон - 80 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Картопля - 3 штуки
- Вино біле - 200 мілілітрів (сухе)
- Бульйон овочевий - 1 літр
- Вершки - 200 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Кмин - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Хліб - 4 скибочки (для подачі)
- Цибуля зелена - 2 штуки (для подачі)
1
Білокачанну капусту нашаткуйте.
2
У казанку розтопіть вершкове масло, додайте бекон, нарізаний кубиками, цукор і насіння кмину. Покладіть підготовлену капусту і тушкуйте все разом, поки капуста не стане прозорою.
3
Влийте бульйон, додайте вино, посоліть і поперчіть за смаком.
4
Доведіть суп до кипіння, покладіть натертий на крупній тертці картопля. Накрийте кришкою і варіть суп 20-25 хвилин на повільному вогні.
5
Скибочки хліба наріжте на кубики 1х1 см і злегка обсмажте на сковороді з 1 ç.l. Вершкового масла.
6
В кінці приготування додайте в суп вершки, перемішайте, прогрійте і зніміть суп з плити.
7
Подайте капустяний суп гарячим, прикрасивши сухариками і дрібно нарізаною зеленою цибулею. Смачного!