Гороховий суп-пюре з сухариками
(покроковий рецепт з фото)
Для всієї сім'ї приготуйте апетитний, ситний і дуже ароматний гороховий суп-пюре з сухариками в домашніх умовах. Густий і насичений, він прекрасно підійде для повноцінного обіду.
Цей варіант, як приготувати гороховий суп-пюре з сухариками, передбачає швидку варіння гороху в скороварці. Якщо техніки під рукою у вас не виявилося, попередньо замочіть горох на ніч, а потім варіть на середньому вогні до готовності. Використовувати можна як жовтий, так і зелений горох.
- Шинка - 400 грам (або копченості за смаком)
- Кісточка для супу - 1 штука
- Порей - 1 штука
- Лавровий лист - 1-3 штук
- Чебрець - За смаком
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 2-3 штук
- Стебло селери - 2-3 штук
- Чорний перець - 1 щіпка
- Каєнський перець - 1 щіпка
- Гвоздика - 1 щіпка
- Горох - 400 грам
- Сухарики - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Ось такий яскравий і смачний набір інгредієнтів потрібно для приготування горохового супу-пюре з сухариками.
2. Для початку поставте варитися горох з кісточкою.
3. Потім очистіть і подрібніть овочі. Коли всі інгредієнти будуть підготовлені, процес буде йти набагато швидше.
4. У невеликій кількості масла обсмажте порей з чебрецем і лавровим листочком. Коли цибуля стане прозорою, додайте все в каструлю з горохом.
5. Додайте на сковороду ще трохи олії, Відведіть туди спочатку подрібнений ріпчаста цибуля, а через пару хвилин - селера і моркву. Також можна використовувати солодкий перець.
6. Коли горох як слід проварити і став м'яким, додайте в каструлю обсмажені овочі.
7. Акуратно дістаньте з бульйону кісточку. Додайте за смаком сіль, перець, гвоздику.
8. Варіть на повільному вогні. Подрібніть трохи свіжої зелені, додайте її в суп.
9. За допомогою погружного блендера подрібніть суп до стану пюре. Якщо техніки під рукою немає, можна використовувати толкушку для картоплі, проте консистенція буде трохи інший.
10. Знову відправте каструлю на вогонь, додайте подрібнену шинку. Доведіть до кипіння - і відразу зніміть з вогню. Сухарики можна використовувати домашнього приготування (приправивши їх часником або спеціями, наприклад) або покупні.
11. Гороховий суп-пюре з сухариками в домашніх умовах подавати до столу потрібно гарячим, посипавши дрібкою свіжої зелені.
Смачного!
Смачного!