Суп «Bozbaş» класичний
(покроковий рецепт з фото)
Бозбаш - густий кавказький суп з баранини з овочами і сухофруктами. А кавказька кухня завжди славилася своїми прекрасними смаковими поєднаннями. Прошу до столу всіх любителів густих наваристий супів!
Бозбаш - це суп народів Кавказу, і в кожному регіоні його готують по-різному. В основоположному принципі лежить використання баранини, овочів і сухофруктів. Пропоную Вашій увазі варіант, як приготувати суп "бозбаш" класичний. Він виходить дуже ситним і наваристим, а чорнослив робить його смак незабутнім.
- Баранина - 700 грам
- Картопля - 6 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Перецьь болгарський - 1 штука
- Чорнослив - 60 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Базилік - 1/2 чайних ложки
- Чебрець - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
М'ясо залийте двома літрами холодної води. Доведіть до кипіння, зніміть піну, зменшіть вогонь і варіть 30 хвилин.
Поки вариться м'ясо, очистіть і подрібніть цибулю (я ріжу його кубиками приблизно 1х1 см.), обсмажуйте його близько 3-х хвилин.
Після закінчення часу варіння вийміть м'ясо з бульйону, штам бульйону. Зніміть м'ясо з кісток (якщо у вас баранина на кісточках). Поріжте на шматочки.
Додайте до цибулі і обсмажуйте ще близько 2-х хвилин.
Картопля наріжте кубиками і додайте в киплячий бульйон.
По черзі додайте в сковороду з м'ясом і цибулею нарізані перець, чорнослив і томатну пасту. Обсмажуйте хвилин 5.
Покладіть всю зажарку в киплячий бульйон. Не забудьте посолити і додати трави. Доведіть до кипіння до кипіння і варіть на середньому вогні 15-20 хвилин.
Подайте до столу.