Рецепт Bozbaş фото

Bozbaş
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо , Баранина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Супи
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Bozbaş - це традиційне блюдо народів Кавказу, яке являє собою суп на основі баранини з додаванням нуту, каштанов, чорносливу та інших інгредієнтів.

Опис приготування:

У цьому рецепті язик піде про традиційну кавказької кухні, так як я хочу розповісти вам, як приготувати бозбаш - неймовірно смачний і ароматний суп. Взагалі, такий супчик характерний для багатьох країн, в кожній з яких його роблять на свій власний особливим рецептом, але є, Проте, і загальні правила його приготування. Так, наприклад, в Бозбаш використовують тільки баранину або яловичину, і в будь-якому з варіантів його приготування ви знайдете нут (турецький горох), а в іншому все залежить від регіону і особистих переваг господині. Сьогодні я пропоную вам простий рецепт Бозбаш, з досить простими інгредієнтами і з неповторним смаком. Приступимо до приготування!

  • Баранья грудинка жирная - 300 грам
  • Гайка - 0, 5 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Паста томатна - 1 Ст. Ложка
  • Масло топлене - 1 Ст. Ложка
  • Картопля - 2 штуки
  • Яблуко зелене - 1 штука
  • Чорнослив - 0, 5 склянки
  • Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
  • Перець чорний мелений - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
Bozbaş - фото крок 1
Нут буде необхідно заздалегідь замочити і залишити розмокати на ніч. Для цього ввечері заливаємо його холодною водою, а вранці зливаємо воду і приступаємо до приготування Бозбаш.
Bozbaş - фото крок 2
Баранячу грудинку ми нарізаємо на шматки і промиваємо під водою. Тепер заливаємо баранину холодною водою і ставимо на вогонь, варимо приблизно годину після закипання. Не забуваємо при цьому знімати піну, що утворюється. Після закінчення часу м'ясо необхідно витягти з каструлі, а бульйон процідити і варити в ньому розмокший нут приблизно 20 хвилин.
Bozbaş - фото крок 3
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.
Bozbaş - фото крок 4
Викладаємо його на сковороду з топленим маслом і смажимо до прозорості, потім додаємо до цибулі столову ложку томатної пасти, перемішуємо і смажимо ще 3-4 хвилини.
Bozbaş - фото крок 5
Тепер чистимо яблуко і картопля. З яблука витягаємо серцевину і нарізаємо його на 8 Dolek, картопля так само нарізаємо невеликими шматочками.
Bozbaş - фото крок 6
Чорнослив ретельно промиваємо і ріжемо брусками.
Bozbaş - фото крок 7
Тепер з'єднуємо всі інгредієнти: в каструлю з горохом викладаємо відварене м'ясо, картопля, яблуко, чорнослив і пересмажений з томатною пастою цибулю. Перемішуємо все і варимо суп на середньому вогні протягом 10 хвилин. Потім солимо, перчимо його і додаємо лимонний сік, ставимо суп на вогонь ще на 10 хвилин. Потім знімаємо і даємо настоятися хвилин 10-15. Бозбаш готовий, прикрашаємо його свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти