Суп «Bozartma»
(покроковий рецепт з фото)
Bozartma - блюдо азербайджанської кухні. Це густий, ситний і ароматний суп, який готують на свята. У мене Бозартма з курки, але також підійде гусак, індичка або баранина.
Для приготування супу беріть будь-які м'ясисті частини курки. Спеції вибирайте за смаком. Мені було досить лаврового листа і меленого чорного перцю. З домашньої курки суп буде ще смачніше. Готуйте з задоволенням!
- Курка - 500 грам
- Картопля - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Вершкове масло - 30 грам
- Вода - 1, 2 L
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Петрушка - 10 грам
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток

Обсмажте курку до легкої золотистої скоринки.

Додайте в сковороду шматочок вершкового масла і підсмажте цибулю до прозорості.

Налийте воду. Варіть курку на невеликому вогні 15-20 хвилин.

Варіть суп до готовності всіх інгредієнтів. В кінці додайте нарізану петрушку і подрібнений часник.
Sup"Bozartma" з курки готовий. Смачного!