Судак в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ретельно стежите за тим, що ви їсте, але уникаєте, як і я, рибу, рекомендую почати включати цей продукт в свій раціон. А для цього ділюся з вами класним рецептом судака.
Сьогодні з задоволенням поділюся рецептом, як приготувати судака в духовці у фользі. Ніяких особливих складнощів тут немає (особливо, якщо ви купили вже випотрошену рибку). Блюдо виходить дуже легким! Люблю подавати такого судака з овочами (запеченими або приготованими на пару), але можна і рису відварити.
- Судак - 2 штуки
- Чебрець - 4 штуки (гілочки)
- Масло оливкове - 30 мілілітрів
- Лимон - 2 штуки
- Мелений перець - 1 Ст. Ложка (у мене суміш різних)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Прованські трави - 1 Чайна ложка
Рибку моєму, якщо кому - витрати. Ображати плавники, чистий тушки.
Вливаємо олію в невелику ємність. До неї видавлюємо сік з половини лимона. Перемішаємо і натираємо вийшов "соусом" рибу з усіх боків. Слідом змішуємо сіль з перцями і травами. Цією сумішшю теж натираємо рибку. У розрізане черевце риби вкладаємо по кілька гілочок чебрецю, а також - кружечки не дуже товсто нарізаного лимона. Ми залишаємо так хвилин на 10, нехай промаринуется.
В цей час розігріваємо духовку до 200 градусів. Беремо форму для запікання, застилає її фольгою, трішки змащуємо маслом. Викладаємо що залишився лимон (теж нарізану кружальцями), а зверху - промаринуватися рибу. Накриваємо форму фольгою і ставимо в духовку хвилин на 15.
Через 15 хвилин дістаємо форму з рибою. Повинно виділитися досить багато соку, їм ми поливаємо рибку. Запікаємо все ще хвилин 7 (фольгою можна не накривати).
Подаємо готову рибку до столу! Можна полити її ще свіжовичавленим лимонним соком.