Судак по-Москва
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте більш святковий варіант судака по-московськи: ні з яйцями, а з креветками. Рекомендую рецепт всім любителям рибних страв і господарочкам, які люблять дивувати гостей!
Зазвичай судака готують з яйцями, але мені такий варіант здається дуже вже живильним і калорійне. Тому я замінила яйця на креветки. Щоб приготувати судака по-московськи, нам знадобиться свіжа риб'яча тушка, свіжо-морожені креветки, твердий сир і сметана 15-20% жирності.
- Судак - 1 штука
- Гриби - 200-300 грам
- Крем - 400 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - За смаком
- Сир - 150-200 грам
- Креветки - 200 грам
- Цибуля - 1-2 штук
1
Насамперед приготуйте рибу. Судака випатрати, почистіть і поріжте порційними шматками. Обсмажте на сковороді в невеликій кількості олії.
2
Поки обсмажена риба остигає, підготуйте сметанний соус: обсмажте на сковороді ложку борошна, потім додайте сметану, вершкове масло, готуйте на невеликому вогні до загусання, сіль за смаком.
Якщо соус надто густий, додайте вершків або молока.
Якщо соус надто густий, додайте вершків або молока.
3
Далі приготуйте гриби. Звичайні печериці підійдуть, може, по бажанню, додати сушених білих грибів, щоб ароматні було.
4
Креветки відварити і почистіть від хвоста і панцира.
5
Цибуля поріжте кільцями і обсмажте.
6
Тепер, коли всі інгредієнти готові, беремо горщик і укладаємо все наступними шарами: спочатку рибу, потім - гриби, заливаємо соусом, потім креветки, цибуля, ще трохи риби, знову соус і все щедро посипаємо тертим сиром.
У мене всього вийшло два горщика, вони просто невеликі, але все може поміститися і в одну посуд.
У мене всього вийшло два горщика, вони просто невеликі, але все може поміститися і в одну посуд.
7
Надішліть горщики, накривши фольгою, в розігріту до 180-200 градусів духовку. Запікайте до готовності: до рум'яної скоринки.
8
Готового судака по-московськи подавайте з овочами або зеленню. Смачного!