Стейк Зубатка на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Збитки - дуже ніжна риба, і найкраще її саме смажити. Стейки з зубатки виходять смачними, а готуються вони на подив просто. Розповідаю, як приготувати стейк зубатки на сковороді.
М'ясо зубатки соковите і дуже ніжне, тому його потрібно правильно готувати. Найкраще цю рибу смажити, в цьому випадку вона не розвалюється і не стає желеподібної. Цей рецепт приготування стейків з зубатки на сковороді зовсім нескладний. Найголовніше - добре запанірувати стейки в сухарях і в борошні, а потім швидко обсмажити їх на досить великому вогні до скоринки. Якщо у вас стейки зубатки товщиною більше 2 см, то після утворення скоринки на рибку зменшіть вогонь під сковорідкою і продовжуйте готувати рибу на невеликому вогні ще по 2-3 хвилини з кожного боку. І ні в якому разі не смажте зубатку під кришкою!
- Стейки зубатки - 3 штуки
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сухарі - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
Стейки зубатки добре промиваємо і ретельно підсушують паперовими рушниками. Посипем сіллю і скроплюємо лимонним соком. Ми залишаємо маринуватися хвилин на 10-15.
Збиваємо яйце з дрібкою солі. В окремі мисочки насипаємо борошно і сухарі.
Добре обвалюють стейки в сухарях. Потім мачає їх в яйці і обвалюють у борошні.
На добре розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажуємо стейки зубатки з обох боків до утворення міцної рум'яної скоринки.