Стейк з Зубатка
(покроковий рецепт з фото)
На обід або вечерю соковитий рибний стейк з овочами, запечений в духовці, - це відмінний варіант для всієї родини. Дуже рекомендую придивитися до цього рецепту і повторити його будинку! Чи не прогадаєте.
Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете обрати, як приготувати стейк з зубатки: на грилі, сковороді або, як в даному випадку, запекти в духовці. Цей варіант ідеально підійде для тих, хто віддає перевагу більш здорову їжу. Що стосується овочів, то тут ви можете експериментувати.
- Стейк з зубатки - 4 штуки
- Лимон - 0.5 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Сир - 50 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Рибку вимийте акуратно і обсушити паперовою серветкою.
2. Посоліть з усіх боків, додайте за смаком перець або спеції для риби. Вичавіть сік лимона, залиште на час, щоб зубатка просочилася смаками і ароматом.
3. Паралельно очистіть цибулю і моркву, подрібніть і обсмажте на середньому вогні до золотистого кольору. Лист фольги змастіть вершковим маслом, викладіть на нього стейк.
4. Помідори наріжте тонкими скибочками і викладіть зверху.
5. Перекладіть обсмажені овочі зі сковороди.
6. Присипте все тертим сиром. Ось така краса виходить.
7. Щільно загорніть кожен конвертик і викладіть у жароміцних форму. Надішліть в духовку, запікайте 30-40 хвилин при температурі 200 градусів.