Стейк «Нью-Йорк»
(покроковий рецепт з фото)
Стейк «Нью-Йорк», який ще називають "стріплойн" - один з найпопулярніших рецептів стейка, який відрізняє яскраво виражений смак яловичини. Пропоную один із способів приготування.
Стейк готується дуже швидко і просто, а виходить дуже смачний. У покроковому рецепті розказано, як його приготувати.
- Яловичий стейк - 400 грам
- Часник - 2 зубчики
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Велика морська сіль - 1 щіпка
- Розмарин - 0, 5 чайних ложки
- Гострий перець - 0, 5 штуки
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти.
Помийте м'ясо і добре просушіть паперовим рушником.
Змастіть оливковою олією стейк з обох сторін.
Добре розігрійте сковороду, викладіть на неї м'ясо і обсмажте з обох сторін по 2 хвилини.
Часник роздушіть плоскою стороною ножа.
Додайте на сковороду розмарин, часник, гострий перець, обсмажте стейк ще по 1, 5 хвилини з обох сторін, приправити сіллю, поперчіть за смаком.
Для остаточного доведення м'яса до готовності, перекладіть у форму для запікання і відправте в розігріту духовку на 6 хвилин при температурі 180 градусів.
Подавайте стейк "нью-Йорк" з соусом, гарніром, овочами, так, як вам подобається, відмінно поєднується з таким стейком смажену картоплю.