Старочешскій суп
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу познайомити вас з супом, який був і є одним з найпопулярніших традиційних супів Чехії. Тут нічого складного або незвичайного: просто дуже смачний і ситний селянський суп.
Для супу використовуйте м'ясний бульйон або воду, овочі, недорогі ковбаски і смалець. Саме на топленому жиру готуються такі супи, вони ситні і калорійні, а завдяки спецій - ще й дуже ароматні. Дивіться, як приготувати старочешскій суп!
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Капуста - 400 грам
- Smalec - 2 Ст. Ложки
- Паприка мелена - 1 Ст. Ложка
- Кмин мелений - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець чорний горошок - 5-6 штук
- Перець духмяний - 5-6 штук
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Ковбаски - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Оцет столовий - 1-2 Ст. Ложок
Підготуйте продукти для супу. Воду або бульйон доведіть до кипіння.
Цибулю і моркву дрібно поріжте і на ложці жиру обсмажте в каструлі. В кінці додайте тмин і паприку.
Гарненько перемішайте, а після ще хвилинку смажте зі спеціями.
Тонко наріжте капусту.
Поріжте картоплю.
У каструлю до смажених овочів додайте капусту, картопля, киплячий бульйон або воду, інші спеції і сіль. Варіть суп 20-25 хвилин.
Ковбаски поріжте і обсмажте на ложці рослинного масла.
Борошно обсмажити до кремового кольору (на смальці).
З'єднайте суп з ковбасками і борошняною заправкою. Проваріть суп ще пару хвилин, а після відкоригуйте його на сіль і влийте оцет. Старочешскій суп готовий!