Спрінг роли
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте легкі і ситні овочеві Спрінг роли з креветками: східний варіант фаршированих млинців можна подавати в якості закуски або як самостійну страву. Вдалий рецепт вам на замітку!
Спрінг роли користуються величезною популярністю в Азії. Готують їх з рисових коржів або рисового паперу. Спрінг роли можуть бути з м'ясом або морепродуктами, але, все ж найчастіше їх готують з овочами. Щоб приготувати спринг роли, Ви можете додати морепродуктів за смаком. У мене були вдома креветки.
- Масло рослинне - 1-2 склянок
- Часник - 3 зубчики
- Молодий цибуля зелена - 1-2 штук
- Морква - 2 штуки
- Капуста молода - 0, 5 штуки
- Стручкова квасоля - 300-400 грам
- Пророщені боби - 200-300 грам
- Креветки - 100-200 грам
- Рисовий папір для спринг ролів - 2-3 штук
- Соєвий соус - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти: морквину порізати соломкою, капусту нашаткуйте дрібно, зелена цибуля і квасоля стручкову теж поріжте соломкою. Дрібно порубати часник.
На розігрітій сковороді в невеликій кількості олії обсмажте одну третину порубаного часнику і зеленого лука.
Потім додайте квасолю стручкову і обсмажуйте пару хвилин. Обсмажену квасоля відставте в сторону.
Потім візьміть знову третину цибулі та часнику, обсмажте, додавши морквину.
До морквині додайте капусту, обсмажуйте до рум'яного кольору і м'якості.
Також обсмажте пророщені боби, якщо використовуєте креветки, їх теж додайте.
Також обсмажте пророщені боби, якщо використовуєте креветки, їх теж додайте.
Додайте всі обсмажені овочі на сковороду, обсмажуйте пару хвилин, все перемішавши.
Рисовий папір викладіть на стіл і змочіть водою за допомогою пензлика, щоб вона не зламали.
За бажанням додайте соєвий соус. Потім викладіть начинку.
За бажанням додайте соєвий соус. Потім викладіть начинку.
Поверніть корж конвертом і загорніть, немов фарширований млинець.
Можете розвести воду з крохмалем в невеликій кількості і змастити кінці, щоб роли скріпилися добре (або змастіть яйцем, теж підходить).
Обсмажуйте роли на розігрітій сковороді в достатній кількості масла рослинного, щоб роли стали золотистими.
Перевертайте роли, щоб вони обсмажилися з усіх боків.
Готові спринг роли ви можете подавати з кисло-солодким, гострим або горіховим соусом. Смачного!