Спагеті з сьомгою
(покроковий рецепт з фото)
Я хочу поділитися одним зі своїх улюблених рецептів гарячих страв і розповісти, як приготувати спагетті з сьомгою в вершково-лимонному соусі. Це просте блюдо, яке, проте, гідно меню ресторану.
При подачі можете додатково присипати спагетті меленим чорним перцем. Я також люблю додавати до цієї пасті тертий пармезан. Що стосується вина, то воно прекрасно відтіняє смак смаженої сьомги, але в принципі вино можна не додавати. Готується таке блюдо не більше півгодини, якщо готувати соус, поки вариться паста.
- Спагеті - 500 грам
- Філе сьомги - 3 штуки
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - 1 щіпка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (невелика цибулина)
- Часник - 2 зубчики
- Вино біле сухе - 2 Ст. Ложки (можна не додавати)
- Жирні вершки - 5 Ст. Ложок
- Лимон - 1 штука(Cedra)
- Цукровий горошок в стручках - 85 грам
- Cukini - 1 штука
- Сік лимонний - 0, 5 штуки (сік половини лимона)
- Пармезан тертий - За смаком
1
Закип'ятіть воду і відправте спагетті варитися до стану аль деньте (трохи недоварені).
2
Тим часом філе сьомги трохи посоліть, поперчіть і обсмажте на суміші рослинного і вершкового масла по 3 хвилинки з кожного боку.
3
Дістаньте рибу з сковороди. Цибулю і часник поріжте дуже дрібно і обсмажте на цій же сковороді, додавши біле вино (опціонально). Потім влийте вершки. Доведіть до кипіння вершки.
4
Рибу наріжте дрібними шматочками, видаливши шкіру. Поверніть рибу в сковороду і додайте лимонну цедру.
5
Наріжте цукіні соломкою або натріть на тертці для корейської моркви, стручки цукрового горошку поріжте дрібно і відправте овочі до спагетті на останні хвилини готування. Потім відкиньте спагетті з овочами на друшляк. Залиште півчашки води від спагетті.
6
Надішліть воду і спагетті з овочами на сковороду з рибою, додайте лимонний сік і готуйте хвилини дві.
7
Розкладіть блюдо по тарілках і за смаком присипте тертим пармезаном або іншим сиром.