Спагеті з фаршем та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно натрапив на нестандартний рецепт приготування спагетті з фаршем та сиром. Сенс в тому, що ми робимо не класичне спагеті, а запіканку. Виходить смачно і дуже ситно. Спробуйте!
Перед вами - докладний опис того, як приготувати спагетті з фаршем та сиром в домашніх умовах. Це смачне блюдо займає не дуже багато часу, якщо паралельно готувати макарони і соус.
- Фарш м'ясний - 1 кілограм
- Макарони - 400 грам
- Помідори у власному соку - 400 грам
- Твердий сир - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 200 грам
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Молоко незбиране - 1 літр
- Вершкове масло - 100 грам
- Пшенична просіяне борошно - 100 грам
- Мускатний горіх - За смаком
- Вода - 4 L
Ріжемо цибулю кубиками.
Видаляємо з помідорів шкірку, товчемо м'якоть до стану пюре.
Смажимо цибулю на сковороді на рослинному маслі до золотистого кольору.
Кидаємо в сковорідку до цибулі фарш, обсмажуємо його до коричневого кольору, постійно помішуючи. Тушкуємо фарш з цибулею протягом 15 хвилин.
Макарони варимо в солоній воді до готовності.
Поки варяться макарони, приступимо до підготовки соусу. У сотейнику топимо на середньому вогні шматочок вершкового масла.
Коли масло розтопиться, додаємо борошно і розмішуємо.
Добавляем в сотейник молоко, розмішуємо так, щоб не залишалося грудочок. Додаємо мускатний горіх (не обов'язково), солимо і перчимо до смаку, розмішуємо. Знімаємо з плити і перестаємо розмішувати, як тільки соус по консистенції нагадуватиме сметану.
Натираємо твердий сир на тертці.
У блюдо для запікання викладаємо половину макаронів, зверху поливаємо половиною наявного соусу. Наступний шар - м'ясо, знову макарони і соус. Посипаємо блюдо сиром і залишаємо в духовці на 20-25 хвилин.
Готову страву охолоджуємо протягом кілька хвилин. Тепер його можна подавати на стіл. Смачного!