Соус з моркви
(покроковий рецепт з фото)
Соус з моркви - це не тільки відмінне доповнення до страви, але і корисний продукт, наділений вітамінами і мікроелементами, закладеними в головному інгредієнті - моркви.
Пропоную вам приготувати соус з моркви. Сік моркви - найбагатше джерело вітаміну А, який організм швидко засвоює. Завдяки вершкам, містяться в цьому соусі, вітаміни та інші корисні речовини, якими володіє морква, засвоюються ще краще. Такий соус можна подавати до будь-якого смаженого м'яса. Отже, розповідаю, як приготувати соус з моркви!
- Морква - 400 грам
- Вершки - 300 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 літр
- Сіль - За смаком
1. Морква нарізаємо брусочками.
2. Викладаємо в каструлю з водою нарізану моркву, цукор і 40 г. Масла. Солимо, перчим. Все перемішуємо і закриваємо кришку. Варимо на середньому вогні 40 хвилин, періодично помішуючи. Можна додати якісь приправи, які, на вашу думку, поліпшать смак. Через 40 хвилин знімаємо кришку і даємо воді випаруватися. Цей процес займе хвилин 10. Головне, стежте, щоб морква не пригоріла.
3. Подрібнюємо готову моркву в блендері і кладемо в розігріту сковороду. Потім вливаємо вершки. Замість вершків для соусу можна використовувати біле вино або бульйон, проте смак вийде іншим.
4. Збиваємо морквяну масу віночком. Потім вводимо масло, що залишилося порціями. Перемішуємо все. Якщо любите погостріше, можете додати в соус спеції і часник. Соус готовий, можна подавати до столу!