Рецепт Соус з моркви фото

Соус з моркви
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Морква
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На швидку руку
Соуси , До м'яса
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Соус з моркви - це не тільки відмінне доповнення до страви, але і корисний продукт, наділений вітамінами і мікроелементами, закладеними в головному інгредієнті - моркви.

Опис приготування:

Пропоную вам приготувати соус з моркви. Сік моркви - найбагатше джерело вітаміну А, який організм швидко засвоює. Завдяки вершкам, містяться в цьому соусі, вітаміни та інші корисні речовини, якими володіє морква, засвоюються ще краще. Такий соус можна подавати до будь-якого смаженого м'яса. Отже, розповідаю, як приготувати соус з моркви!

  • Морква - 400 грам
  • Вершки - 300 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - За смаком
соус з моркви - фото крок 1
1. Морква нарізаємо брусочками.
соус з моркви - фото крок 2
2. Викладаємо в каструлю з водою нарізану моркву, цукор і 40 г. Масла. Солимо, перчим. Все перемішуємо і закриваємо кришку. Варимо на середньому вогні 40 хвилин, періодично помішуючи. Можна додати якісь приправи, які, на вашу думку, поліпшать смак. Через 40 хвилин знімаємо кришку і даємо воді випаруватися. Цей процес займе хвилин 10. Головне, стежте, щоб морква не пригоріла.
соус з моркви - фото крок 3
3. Подрібнюємо готову моркву в блендері і кладемо в розігріту сковороду. Потім вливаємо вершки. Замість вершків для соусу можна використовувати біле вино або бульйон, проте смак вийде іншим.
соус з моркви - фото крок 4
4. Збиваємо морквяну масу віночком. Потім вводимо масло, що залишилося порціями. Перемішуємо все. Якщо любите погостріше, можете додати в соус спеції і часник. Соус готовий, можна подавати до столу!

Схожі рецепти