Рецепт Соус Тисяча островів фото

Соус Тисяча островів
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Ягоди , Журавлина
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Салати , Соуси , Для птахів , До м'яса , Заправки для салатів
Кількість порцій: 4
Час приготування: 5 хв.

Тисяча островів (англ. Тисяча острівна перев'язка) - класичний американський соус, який використовують як заправку для різних салатів. До вашої уваги - простий рецепт соусу Тисяча островів.

Опис приготування:

Властивості і походження:

Рецепт приготування соусу був відкритий і розвивався в Америці. Назва цього соусу було дано на ім'я місцевості Тисяча островів (тисяча островів), в одному з готелів якій його вперше подали до столу. Соус став популярним завдяки тому, що його внесли в меню чиказького готелю «Вальдорф-Асторія».

Застосування:

Соус Тисяча островів дуже часто згадується в якості заправки в рецептах овочевих салатів. Його також додають в гамбургери і використовують як соус-діп (в нього занурюють крекери, скибочки хліба і шматочки овочів). Соус Тисяча островів дуже добре поєднується зі стравами з птиці і м'яса. Оригінальними виходять бутерброди з густим, пряним соусом Тисяча островів і скибочками шинки, сира і помідор.

Рецепт приготування:

Для приготування соусу Тисяча островів дрібно нарізану зелену солодкий перець, цибуля і петрушку змішують. До отриманої суміші додають кетчуп, майонез і винний оцет, і перемішують до однорідного стану. Сіль і перець додають за смаком.

Поради шеф-кухаря:

Соус тисяча островів має кисло-солодким смаком. Якщо при приготуванні в нього додати перець чилі вийде пікантна, гостра заправка для салатів.


  • Майонез - 1 Склянка
  • Кетчуп - 1/4 склянки
  • Оцет винний - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Цибуля - 1/2 штуки (дуже дрібно нарізати)
  • Перець зелений солодкий - 1/2 штуки (дуже дрібно нарізати)
  • Петрушка свіжа - - За смаком
Властивості і походження:

Рецепт приготування соусу був відкритий і розвивався в Америці. Назва цього соусу було дано на ім'я місцевості Тисяча островів (тисяча островів), в одному з готелів якій його вперше подали до столу. Соус став популярним завдяки тому, що його внесли в меню чиказького готелю «Вальдорф-Асторія».

Застосування:

Соус Тисяча островів дуже часто згадується в якості заправки в рецептах овочевих салатів. Його також додають в гамбургери і використовують як соус-діп (в нього занурюють крекери, скибочки хліба і шматочки овочів). Соус Тисяча островів дуже добре поєднується зі стравами з птиці і м'яса. Оригінальними виходять бутерброди з густим, пряним соусом Тисяча островів і скибочками шинки, сира і помідор.

Рецепт приготування:

Для приготування соусу Тисяча островів дрібно нарізану зелену солодкий перець, цибуля і петрушку змішують. До отриманої суміші додають кетчуп, майонез і винний оцет, і перемішують до однорідного стану. Сіль і перець додають за смаком.

Поради шеф-кухаря:

Соус тисяча островів має кисло-солодким смаком. Якщо при приготуванні в нього додати перець чилі вийде пікантна, гостра заправка для салатів.

Схожі рецепти