Соус Тисяча островів
(покроковий рецепт з фото)
Тисяча островів (англ. Тисяча острівна перев'язка) - класичний американський соус, який використовують як заправку для різних салатів. До вашої уваги - простий рецепт соусу Тисяча островів.
Властивості і походження:
Рецепт приготування соусу був відкритий і розвивався в Америці. Назва цього соусу було дано на ім'я місцевості Тисяча островів (тисяча островів), в одному з готелів якій його вперше подали до столу. Соус став популярним завдяки тому, що його внесли в меню чиказького готелю «Вальдорф-Асторія».
Застосування:
Соус Тисяча островів дуже часто згадується в якості заправки в рецептах овочевих салатів. Його також додають в гамбургери і використовують як соус-діп (в нього занурюють крекери, скибочки хліба і шматочки овочів). Соус Тисяча островів дуже добре поєднується зі стравами з птиці і м'яса. Оригінальними виходять бутерброди з густим, пряним соусом Тисяча островів і скибочками шинки, сира і помідор.
Рецепт приготування:
Для приготування соусу Тисяча островів дрібно нарізану зелену солодкий перець, цибуля і петрушку змішують. До отриманої суміші додають кетчуп, майонез і винний оцет, і перемішують до однорідного стану. Сіль і перець додають за смаком.
Поради шеф-кухаря:
Соус тисяча островів має кисло-солодким смаком. Якщо при приготуванні в нього додати перець чилі вийде пікантна, гостра заправка для салатів.
- Майонез - 1 Склянка
- Кетчуп - 1/4 склянки
- Оцет винний - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
- Цибуля - 1/2 штуки (дуже дрібно нарізати)
- Перець зелений солодкий - 1/2 штуки (дуже дрібно нарізати)
- Петрушка свіжа - - За смаком
Рецепт приготування соусу був відкритий і розвивався в Америці. Назва цього соусу було дано на ім'я місцевості Тисяча островів (тисяча островів), в одному з готелів якій його вперше подали до столу. Соус став популярним завдяки тому, що його внесли в меню чиказького готелю «Вальдорф-Асторія».
Застосування:
Соус Тисяча островів дуже часто згадується в якості заправки в рецептах овочевих салатів. Його також додають в гамбургери і використовують як соус-діп (в нього занурюють крекери, скибочки хліба і шматочки овочів). Соус Тисяча островів дуже добре поєднується зі стравами з птиці і м'яса. Оригінальними виходять бутерброди з густим, пряним соусом Тисяча островів і скибочками шинки, сира і помідор.
Рецепт приготування:
Для приготування соусу Тисяча островів дрібно нарізану зелену солодкий перець, цибуля і петрушку змішують. До отриманої суміші додають кетчуп, майонез і винний оцет, і перемішують до однорідного стану. Сіль і перець додають за смаком.
Поради шеф-кухаря:
Соус тисяча островів має кисло-солодким смаком. Якщо при приготуванні в нього додати перець чилі вийде пікантна, гостра заправка для салатів.