Рецепт Соус «тартар» з майонезом фото

Соус «тартар» з майонезом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Яйця , Огірок
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси , Тартар соус
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.

Хочу поділитися класичним рецептом і показати, як приготувати соус"Тартар" з майонезом. Цей соус доповнить практично будь-яке гаряче блюдо, закуску або ж послужить заправкою до овочевого салату.

Опис приготування:

Якщо ви збираєтеся подавати тартар до м'ясних страв або страв з м'яса птиці, то не завадить додати в соус трохи гостроти. Для цього можна використовувати подрібнений часник або ж мелений чорний перець. Також з цією метою в соус додають трохи гірчиці або перцю чилі.

Майонез для соусу краще вибирати середньої жирності і без будь-яких добавок, щоб не перебивати аромат і смак самого тартара.

  • Куряче яйце - 1 штука
  • Корнішони - 4 штуки
  • Сік лимонний - 1 Чайна ложка
  • Майонез - 100 грам
  • Петрушка - 1 пучок
  • Каперсами - 1 Ст. Ложка
  • Паприка - 1 щіпка
& Quot; соус тартар
Спершу поставте варитися яйце. Нам знадобиться жовток яйця, круто звареного. Потім наріжте корнішони і петрушку дрібно. Каперси злегка відіжміть від рідини, а з лимона зніміть трохи цедри, подрібніть її.
& Quot; соус тартар
Відварене яйце очистіть від шкаралупи, дістаньте жовток. З нього потрібно зробити однорідне пюре. Додайте до жовтка лимонний сік, добре розітріть виделкою.
& Quot; соус тартар
Тепер в невелику ємність викладіть майонез, надішліть до нього все приготовані інгредієнти. Додайте туди ж щіпку меленої паприки, все добре перемішайте. За смаком можна трохи посолити соус.
& Quot; соус тартар
Викладіть тартар в красиву соусницю, дайте йому настоятися близько 20-30 хвилин. Потім його можна подавати до столу, прикрасивши зеленню або шматочками корнішонів. Краще їсти його охолодженим.

Схожі рецепти