Соус «тартар» з майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися класичним рецептом і показати, як приготувати соус "тартар" з майонезом. Цей соус доповнить практично будь-яке гаряче блюдо, закуску або ж послужить заправкою до овочевого салату.
Якщо ви збираєтеся подавати тартар до м'ясних страв або страв з м'яса птиці, то не завадить додати в соус трохи гостроти. Для цього можна використовувати подрібнений часник або ж мелений чорний перець. Також з цією метою в соус додають трохи гірчиці або перцю чилі.
Майонез для соусу краще вибирати середньої жирності і без будь-яких добавок, щоб не перебивати аромат і смак самого тартара.
- Куряче яйце - 1 штука
- Корнішони - 4 штуки
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
- Майонез - 100 грам
- Петрушка - 1 пучок
- Каперсами - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 1 щіпка
Відварене яйце очистіть від шкаралупи, дістаньте жовток. З нього потрібно зробити однорідне пюре. Додайте до жовтка лимонний сік, добре розітріть виделкою.
Викладіть тартар в красиву соусницю, дайте йому настоятися близько 20-30 хвилин. Потім його можна подавати до столу, прикрасивши зеленню або шматочками корнішонів. Краще їсти його охолодженим.