Рецепт Солянка на зиму в банках з грибами фото

Солянка на зиму в банках з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 7
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Зимові заготовки - вельми корисну справу. Тільки уявіть, як приємно відкрити баночку з овочами серед зими. Така солянка хороша для будь-якого столу. Смачно і корисно!

Опис приготування:

Солянка з грибами - відмінний варіант заготовок на зиму. Для цього підійде практично будь-який вид грибів - від білих до глив. Незалежно від вибору, така заготовка завжди виходить смачною, якщо слідувати рецептом. А тепер я розповім в деталях, як приготувати солянку з грибами на зиму.

  • Капуста - 5 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Гриби відварні - 3 L
  • Томатний соус - 500 мілілітрів
  • Перець болгарський - 10 штук
  • Цукор - 200 грам
  • Сіль - 125 грам
  • Олія соняшникова - 500 мілілітрів
  • Лавровий лист - 10 штук
  • Оцтова есенція (70%-ная) - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 22 Ст. Ложок
солянка на зиму в банках з грибами - фото крок 1
Гриби чистимо, промиваємо водою, ріжемо, варимо півгодини разом з однією головкою ріпчастої цибулі.
солянка на зиму в банках з грибами - фото крок 2
Моркву натираємо на тертці, шаткуємо дрібно капусту. Ріжемо кубиками перець і цибулю. Заливаємо соусом і олією, кладемо лавровий лист. Змішуємо з водою, додаємо спеції і сіль, тушкуємо на тихому вогні півтори години.
солянка на зиму в банках з грибами - фото крок 3
Додаємо в суміш гриби, залишаємо варитися на півгодини. Есенцію потрібно додати за п'ятнадцять хвилин до готовності. Не забудьте гарненько перемішати лопаткою.
солянка на зиму в банках з грибами - фото крок 4
У стерилізовані банки викладаємо нашу солянку, обережно закочує і кутаємо в тепло приблизно на 24 годину. Зберігати можна при кімнатній температурі.
Смачного!

Схожі рецепти