Солянка на зиму в банках з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Зимові заготовки - вельми корисну справу. Тільки уявіть, як приємно відкрити баночку з овочами серед зими. Така солянка хороша для будь-якого столу. Смачно і корисно!
Солянка з грибами - відмінний варіант заготовок на зиму. Для цього підійде практично будь-який вид грибів - від білих до глив. Незалежно від вибору, така заготовка завжди виходить смачною, якщо слідувати рецептом. А тепер я розповім в деталях, як приготувати солянку з грибами на зиму.
- Капуста - 5 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Гриби відварні - 3 L
- Томатний соус - 500 мілілітрів
- Перець болгарський - 10 штук
- Цукор - 200 грам
- Сіль - 125 грам
- Олія соняшникова - 500 мілілітрів
- Лавровий лист - 10 штук
- Оцтова есенція (70%-ная) - 1 Ст. Ложка
- Вода - 22 Ст. Ложок
Гриби чистимо, промиваємо водою, ріжемо, варимо півгодини разом з однією головкою ріпчастої цибулі.
Моркву натираємо на тертці, шаткуємо дрібно капусту. Ріжемо кубиками перець і цибулю. Заливаємо соусом і олією, кладемо лавровий лист. Змішуємо з водою, додаємо спеції і сіль, тушкуємо на тихому вогні півтори години.
Додаємо в суміш гриби, залишаємо варитися на півгодини. Есенцію потрібно додати за п'ятнадцять хвилин до готовності. Не забудьте гарненько перемішати лопаткою.
У стерилізовані банки викладаємо нашу солянку, обережно закочує і кутаємо в тепло приблизно на 24 годину. Зберігати можна при кімнатній температурі.
Смачного!
Смачного!