Солоні грузді в сметані 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Засолив грузди, наведеним нижче способом, отримуємо смачний і ситний грибний салатик. Заправляється це блюдо сметанкою, а до столу подається разом із зеленню. Спробуйте і не прогадаєте!
Перед вами класичний рецепт приготування солоних груздів в сметані. Сольовий - процес нешвидкий, грузді стоять під пресом близько 45 доби в холодному місці (льох, холодильник, підвал). А ось салат з них, готується в два рахунки. Гриби заливаються сметаною, додається цибуля і все перемішується. При подачі документів не забудьте прикрасити зеленню. Хай щастить! 
- Грузді - 500 грам
 - Сіль - За смаком
 - Кріп сушений - За смаком
 - Часник - За смаком
 - Лавровий лист - 2 штуки
 - Чорний перець - 1 штука
 - Крем - 150 грам
 - Цибуля ріпчаста - 2 штуки
 - Зелень - За смаком (петрушка, кріп)
 

Грузді потрібно вимочувати у воді 4 дня, змінюючи кожен день воду. Потім гриби ретельно промиваються і викладаються шарами з сіллю. Через кожних 2 шару додаємо спеції: кріп, часник, лавровий лист, горошини перцю. Останній шар засипається сіллю. Зберігати під пресом 45 доби в прохолодному місці.

Ну ось пройшло належний час, гриби промиваємо і вимочуємо в воді.

Нарізаємо грузді шматочками і заливаємо сметаною.

Додаємо цибулю, нарізаний півкільцями, все перемішуємо.

При подачі на стіл присипаємо зеленню. Смачного!