Рецепт Солоні грузді в розсолі фото

Солоні грузді в розсолі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Грузді
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У солінні грибів немає нічого складного. Найголовніше - добре підготувати грибочки до солоних, тобто почистити і відмити від лісового сміття і бруду. Солоні гриби - прекрасна закуска!

Опис приготування:

Перед вами простий рецепт приготування солоних груздів в розсолі. Важливий момент - обов'язково залиште в окремій банку трохи розсолу, тому що грузді частина розсолу можуть увібрати в себе і на наступний день доведеться відкрити банку і долити розсіл. Гарного вам дня!

  • Грузді - 1 кілограм
  • Перець горошком - 10 штук
  • Лавровий лист - За смаком
  • Гвоздика - За смаком
  • Часник - 1 штука
солоні грузді в розсолі - фото крок 1
Грузді ретельно миємо й чистимо від забруднень і іншого. Якщо бруд погано видаляється - гриби замочують у воді. Чисті гриби залийте водою і поставте на плиту.
солоні грузді в розсолі - фото крок 2
У киплячу воду додайте спеції.
солоні грузді в розсолі - фото крок 3
Варіть десь 40 хвилин після кипіння, видаляючи піну.
солоні грузді в розсолі - фото крок 4
Розкладаємо гриби в стерилізовані банки і заливаємо розсолом. Ми залишаємо остигати. Через три дні - грузді можна їсти. Смачного!

Схожі рецепти