Солоні грузді в розсолі
(покроковий рецепт з фото)
У солінні грибів немає нічого складного. Найголовніше - добре підготувати грибочки до солоних, тобто почистити і відмити від лісового сміття і бруду. Солоні гриби - прекрасна закуска!
Перед вами простий рецепт приготування солоних груздів в розсолі. Важливий момент - обов'язково залиште в окремій банку трохи розсолу, тому що грузді частина розсолу можуть увібрати в себе і на наступний день доведеться відкрити банку і долити розсіл. Гарного вам дня!
- Грузді - 1 кілограм
- Перець горошком - 10 штук
- Лавровий лист - За смаком
- Гвоздика - За смаком
- Часник - 1 штука
Грузді ретельно миємо й чистимо від забруднень і іншого. Якщо бруд погано видаляється - гриби замочують у воді. Чисті гриби залийте водою і поставте на плиту.
У киплячу воду додайте спеції.
Варіть десь 40 хвилин після кипіння, видаляючи піну.
Розкладаємо гриби в стерилізовані банки і заливаємо розсолом. Ми залишаємо остигати. Через три дні - грузді можна їсти. Смачного!