Рецепт Солодкі житні коржики фото

Солодкі житні коржики
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Пісочне тісто, Житнє борошно
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Випічка, Солодке, Коржики

До складу тесту для таких коржиків входить тільки житнє борошно, завдяки чому вони мають приємний коричневий колір. Ця випічка з медово-коричн ароматом приносить не тільки задоволення, але і користь.

Вказаної кількості продуктів достатньо для приготування 12-14 небольших коржиков. Любителям більш солодкої випічки слід збільшити кількість доданого меду або всипати додатково невелика кількість (1-2 ст. Л.) цукрового піску.

  • Борошно житнє обдирне - 200-230 грам
  • Мед - 50 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Яйця курячі - 1 штука
  • Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
солодкі житні коржики - фото крок 1
Зважте і відміряйте всі необхідні інгредієнти. Враховуйте, що кількість борошна, який буде потрібно для приготування солодких житніх коржиків, залежить від густоти меду і величини яйця, тому може варіюватися в зазначених межах.
солодкі житні коржики - фото крок 2
У підходящої ємності розтопіть вершкове масло до консистенції сметани, додайте мед і корицю, розмішайте.
солодкі житні коржики - фото крок 3
В отриману масу влийте молоко і вбийте яйце, знову перемішайте.
солодкі житні коржики - фото крок 4
Окремо з'єднайте житнє борошно (почніть з 200 грам) і разихлітель, помістіть в сито. Порціями додавайте просіяне борошно в суміш з інших компонентів і ретельно перемішайте.
солодкі житні коржики - фото крок 5
Замісити м'яке податливе тісто, при необхідності додаючи борошно.
солодкі житні коржики - фото крок 6
Розкачайте тісто в пласт товщиною 5-6 мм і виріжте коржики довільної форми, розмістіть на деку.
солодкі житні коржики - фото крок 7
Випікайте вироби в духовці при температурі 180-190 градусів протягом 15-20 хвилин. Приємного чаювання!

Схожі рецепти