Солодкі житні коржики
(покроковий рецепт з фото)
До складу тесту для таких коржиків входить тільки житнє борошно, завдяки чому вони мають приємний коричневий колір. Ця випічка з медово-коричн ароматом приносить не тільки задоволення, але і користь.
Вказаної кількості продуктів достатньо для приготування 12-14 небольших коржиков. Любителям більш солодкої випічки слід збільшити кількість доданого меду або всипати додатково невелика кількість (1-2 ст. Л.) цукрового піску.
- Борошно житнє обдирне - 200-230 грам
- Мед - 50 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Яйця курячі - 1 штука
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
Зважте і відміряйте всі необхідні інгредієнти. Враховуйте, що кількість борошна, який буде потрібно для приготування солодких житніх коржиків, залежить від густоти меду і величини яйця, тому може варіюватися в зазначених межах.
У підходящої ємності розтопіть вершкове масло до консистенції сметани, додайте мед і корицю, розмішайте.
В отриману масу влийте молоко і вбийте яйце, знову перемішайте.
Окремо з'єднайте житнє борошно (почніть з 200 грам) і разихлітель, помістіть в сито. Порціями додавайте просіяне борошно в суміш з інших компонентів і ретельно перемішайте.
Замісити м'яке податливе тісто, при необхідності додаючи борошно.
Розкачайте тісто в пласт товщиною 5-6 мм і виріжте коржики довільної форми, розмістіть на деку.
Випікайте вироби в духовці при температурі 180-190 градусів протягом 15-20 хвилин. Приємного чаювання!