Рецепт Смородиновий курд фото

Смородиновий курд
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Молочні продукти , Вершкове масло , Смородина
Дієтичне харчування
На швидку руку
Джеми , Заготовки , Десерти
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Солодкі ласощі на основі фруктів і вершкового масла можна приготувати для дітей або в якості сиропу для морозива. Смородиновий курд виходить дуже насиченим і смачним.


Опис приготування:

На різних кухнях світу курд готують по-різному. Основою цього десерту можуть бути будь-які ягоди або фрукти. Відразу ягоди проварюються, після чого потрібно відокремити макуха від сиропу. В отриману суміш потрібно додати яйця, вершкове масло і цукор і проварити до готовності.

  • Чорна смородина - 350 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 150 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
смородиновий курд - фото крок 1
Курд або вершки - дуже поширене ласощі у всьому світі. Найчастіше готують лимонний курд в Америці і подають до морозива або інших десертів. МИ будемо готувати смородиновий курд за класичним рецептом.
смородиновий курд - фото крок 2
2. Засипаємо смородину цукром і ставимо нудитися на повільний вогонь, а краще на водяну баню.
смородиновий курд - фото крок 3
3. Коли ягоди проваряться, їх потрібно протерти через сито. Макуха можна викинути, а соус знову поставити на вогонь.
смородиновий курд - фото крок 4
4. Додаємо вершкове масло і яйця, а також в кінці всипаємо цукор. Ставимо знову на вогонь і доводимо до кипіння.
смородиновий курд - фото крок 5
5. Варимо на дуже слабкому вогні, постійно помішуючи. Через 5 хвилин знімаємо з вогню і даємо охолонути, не забуваючи періодично помішувати (щоб не утворювалася плівка).
смородиновий курд - фото крок 6
6. Переливаємо смородиновий курд в скляну ємність і ставимо в холодильник, щоб він трохи застиг.
смородиновий курд - фото крок 7
7. Ось такий у нас виходить смородиновий курд. Їм можна поливати пломбір або вживати як звичайний десерт.

Схожі рецепти