Рецепт Смородиновий джем фото

Смородиновий джем
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Ягоди , Смородина , Цукор
Дієтичне харчування
Для дітей , Десерт
Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 20
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Незважаючи на копіткість в приготуванні, смородиновий джем в домашніх умовах - це не тільки смачні ласощі, але і чудова начинка для круасанів, пирогів і іншої випічки.

Опис приготування:

Якщо ви хочете зробити домашні заготовки з ягід, обов'язково приготуйте смородиновий джем за класичним рецептом. Для желирования можна використовувати желатин або Желфікс. Ягоди потрібно проварити і перетерти через сито і тільки після цього потрібно довести масу до кипіння, після чого закатати по банкам.

  • Смородина - 1 кілограм
  • Цукор - 500 грам
  • Želfiks - 30 грам (або желатин)
смородиновий джем - фото крок 1
1. У літню пору ми починаємо робити домашні заготовки на зиму. Смородиновий джем в домашніх умовах - відмінне ласощі і приголомшлива начинка для різної солодкої випічки. Навіть просто до чаю з дорогими гостями смородиновий джем стане відмінним рішенням. Отже, промиваємо ретельно ягоди і відправляємо їх в каструлю. Бажано, якщо ємність буде мати антипригарне дно. Додаємо до смородині цукор і Томім на повільному вогні, постійно помішуючи до тих пір, поки ягоди не почнуть лопатися. Проварений джем потрібно помістити в сито.
смородиновий джем - фото крок 2
2. Затем перетираем смородину так, щоб макуха залишився в ситі.
смородиновий джем - фото крок 3
3. До протертого ягідному сиропу потрібно додати желфікс або желатин (желатин потрібно розвести заздалегідь, щоб він набряк). Тепер відправляємо сироп з цукром і желфікс на плиту, доводимо до кипіння і Томім на дуже слабкому вогні (можна поставити на водяну баню).
смородиновий джем - фото крок 4
4. Коли смородиновий джем охолоне, відправляємо його в стерилізовані банки і закочує.

Схожі рецепти