Смородиновий джем
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на копіткість в приготуванні, смородиновий джем в домашніх умовах - це не тільки смачні ласощі, але і чудова начинка для круасанів, пирогів і іншої випічки.
Якщо ви хочете зробити домашні заготовки з ягід, обов'язково приготуйте смородиновий джем за класичним рецептом. Для желирования можна використовувати желатин або Желфікс. Ягоди потрібно проварити і перетерти через сито і тільки після цього потрібно довести масу до кипіння, після чого закатати по банкам.
- Смородина - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
- Želfiks - 30 грам (або желатин)

1. У літню пору ми починаємо робити домашні заготовки на зиму. Смородиновий джем в домашніх умовах - відмінне ласощі і приголомшлива начинка для різної солодкої випічки. Навіть просто до чаю з дорогими гостями смородиновий джем стане відмінним рішенням. Отже, промиваємо ретельно ягоди і відправляємо їх в каструлю. Бажано, якщо ємність буде мати антипригарне дно. Додаємо до смородині цукор і Томім на повільному вогні, постійно помішуючи до тих пір, поки ягоди не почнуть лопатися. Проварений джем потрібно помістити в сито.

2. Затем перетираем смородину так, щоб макуха залишився в ситі.

3. До протертого ягідному сиропу потрібно додати желфікс або желатин (желатин потрібно розвести заздалегідь, щоб він набряк). Тепер відправляємо сироп з цукром і желфікс на плиту, доводимо до кипіння і Томім на дуже слабкому вогні (можна поставити на водяну баню).

4. Коли смородиновий джем охолоне, відправляємо його в стерилізовані банки і закочує.