Рецепт Смажений інжир з рікоттою фото

Смажений інжир з рікоттою
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Сухофрукти , Інжир
Вегетаріанське харчування
Для дітей , Десерт
Десерти
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Рікотта - це молочний продукт, який часто використовують в кулінарії. Наприклад, подавши його з карамелізірованим інжиром, можна отримати просто дивовижний десерт.

Опис приготування:

Обов'язково спробуйте цей оригінальний десерт. Протріть рикотту через сито, додайте маскарпоне, цедру апельсина і добре перемішайте. Додайте збиті з цукром білки і розкладіть суміш по склянках. Розчиніть на вогні цукор з водою, додайте оцет і помістіть в суміш шматочки інжиру. Доведіть до кипіння. Потім розкладіть інжир в стакани з підготовленою рикоттой, полийте цукровим соусом і подайте на стіл. Смачного!

  • Rikotta - 400 грам
  • Маскарпоне - 200 грам
  • Цедра одного апельсина - 1 штука
  • Інжир - 9 штук
  • Білок яєчний - 4 штуки
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Вода - 0, 25 склянки
  • Оцет бальзамічний - 1 Ст. Ложка
смажений інжир з рікоттою - фото крок 1
Протріть рикотту через сито, додайте маскарпоне, цедру апельсина і добре перемішайте.
смажений інжир з рікоттою - фото крок 2
Білки збийте з дрібкою солі і поступово додайте половину цукру. Змішайте збиті білки з рікоттою і викладіть в стакани для подачі.
смажений інжир з рікоттою - фото крок 3
Інжир поріжте.
смажений інжир з рікоттою - фото крок 4
Цукор, що змішайте з водою і розчиніть на середньому вогні. Проваріть до золотистого кольору, потім зніміть з вогню, додайте оцет і ложку води і добре перемішайте.
смажений інжир з рікоттою - фото крок 5
В отриману суміш помістіть інжир і поверніть на вогонь. Доведіть до кипіння. Потім розкладіть інжир в стакани з підготовленою рикоттой, полийте цукровим соусом і подайте на стіл.

Схожі рецепти