Смажений інжир з рікоттою
(покроковий рецепт з фото)
Рікотта - це молочний продукт, який часто використовують в кулінарії. Наприклад, подавши його з карамелізірованим інжиром, можна отримати просто дивовижний десерт.
Обов'язково спробуйте цей оригінальний десерт. Протріть рикотту через сито, додайте маскарпоне, цедру апельсина і добре перемішайте. Додайте збиті з цукром білки і розкладіть суміш по склянках. Розчиніть на вогні цукор з водою, додайте оцет і помістіть в суміш шматочки інжиру. Доведіть до кипіння. Потім розкладіть інжир в стакани з підготовленою рикоттой, полийте цукровим соусом і подайте на стіл. Смачного!
- Rikotta - 400 грам
- Маскарпоне - 200 грам
- Цедра одного апельсина - 1 штука
- Інжир - 9 штук
- Білок яєчний - 4 штуки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Вода - 0, 25 склянки
- Оцет бальзамічний - 1 Ст. Ложка
Протріть рикотту через сито, додайте маскарпоне, цедру апельсина і добре перемішайте.
Білки збийте з дрібкою солі і поступово додайте половину цукру. Змішайте збиті білки з рікоттою і викладіть в стакани для подачі.
Інжир поріжте.
Цукор, що змішайте з водою і розчиніть на середньому вогні. Проваріть до золотистого кольору, потім зніміть з вогню, додайте оцет і ложку води і добре перемішайте.
В отриману суміш помістіть інжир і поверніть на вогонь. Доведіть до кипіння. Потім розкладіть інжир в стакани з підготовленою рикоттой, полийте цукровим соусом і подайте на стіл.