Смачний сирний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з сиром - це не тільки ситно і поживно, але і дуже смачно. Тут підійде як твердий, так і плавлений сир, кожен вибирає за смаком. Розповім, як приготувати смачний сирний пиріг.
Для приготування цього пирога використовую покупне готове дріжджове тісто, яке купив в найближчому магазині. Якщо є час і бажання, можна зробити його самостійно. Крім сиру можна використовувати ковбасу, яйця з зеленню, сир, а також солодкі начинки. Пиріг готується дуже просто, не вимагає особливих кулінарних навичок, тому під силу навіть початківцю кухареві.
- Дріжджове тісто - 0, 6 кілограма
- Плавлений сир - 500 грам
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - За смаком
1. Плавлений сир натираю на крупній тертці і перекладаю в миску (заздалегідь відправляю його в морозилку на 15 хвилин, так легше натирати).
2. За смаком додаю сіль (все залежить від сорту сиру), вбиваю курячі яйця.
3. Ретельно перемішую вміст миски. Начинка готова.
4. Готове дріжджове тісто поділяю на 2 частини, одна трохи більша за іншу.
5. Одну частину тіста (та, що більше) розкочують в пласт товщиною близько 3 міліметрів. Деко застеляють пергаментом, перекладаю на нього тісто.
6. Викладаю сирну начинку, розподіляю її по всій поверхні, залишаю за 1 сантиметру з кожного боку.
7. Другий пласт тесту розкочують так само тонко, як і перший, потім укладаю його поверх начинки.
8. Ретельно защипують краї «кіскою» (або хто як вміє), змащую пиріг рослинним маслом, в центрі роблю дірочку, щоб виходила пара.
9. Випікаю пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20-30 хвилин, потім дістаю і нарізаю шматочками, смачного!