Смачний салат з авокадо з яйцем пашот
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами прекрасним рецептом дуже смачного і легкого в приготуванні салату з авокадо і яйцем пашот. Такий салат дуже красиво виглядає, адже яйце пашот розтікається і служить соусом.
Моя подруга недавно розповіла мені, як приготувати смачний салат з авокадо з яйцем пашот - досить незвичайний салат, так як соусом для нього фактично служить не тільки оливкове масло, але і саме яйце пашот! Жовток розтікається по салату, надаючи йому особливого смаку і роблячи його дуже ситним і корисним. Більш того, авокадо надає деяку насолоду цього салату, а рукола (яку попередньо можна замочити, щоб вона стала більш хрусткою) робить цей салат весняним.
- Помідор - 100 грам
- Авокадо - 100 грам
- Рукола - 50 грам
- Маслини - 20 грам
- Сіль - За смаком
- Перець гострий - За смаком
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 1-3 Ст. Ложок
1. Для початку очистіть авокадо від шкірки і вийміть з нього кісточку. Наріжте авокадо невеликими шматочками, додайте до нього лимонний сік.
2. Помідор наріжте такими ж шматочками, не знімаючи з нього шкірку, і додайте до авокадо. Туди ж додайте оливкову олію, сіль і poperčite, відставте на кілька хвилин для Маринівка.
3.Приготуйте яйце пашот. Для цього в киплячій підсоленій воді зробіть воронку і акуратно опустіть розбите яйце, щоб жовток залишився цілим, а білок згорнувся навколо жовтка. Варіть 1-1, 5 хвилини.
4. До салату додайте рукколу, перемішайте і викладіть на тарілку. Зверху акуратно викладіть яйце пашот, дуже дрібно нарізані маслини. Під час подачі розріжте жовток, щоб він витік. Смачного!