Смачний пиріг з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Тонке рассипачатое тісто і соковита ситна начинка - такий пиріг можна їсти і гарячим, і холодним. Його можна подати на вечерю з салатом, а можна з'їсти вранці з чашкою гарячої кави або чаю.
Ароматна домашня випічка завжди смачніше магазинної, а якщо пиріг ще й з м'ясною начинкою - чоловіча половина вашої родини буде дуже задоволена. Спекти смачний пиріг з м'ясом зможе будь-яка господиня, і в цьому їй допоможе цей рецепт приготування пирога. Труднощів при готуванні виникнути не повинно, тісто робиться легко, начинка теж. Тому читаємо рецепт, перевіряємо наявність інгредієнтів і, звіряючись з фото, готуємо.
- М'ясо - 1 кілограм (свинина, indyushatina, курка)
- Крем - 400 грам(300 грам - в тісто, інше - в начинку)
- Вершкове масло - 250 грам
- Борошно - 4, 5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки(1 - в тісто, 1- в начинку)
- Спеції сухі - 1 Чайна ложка (суміш прованських трав або будь-яких інших)
Розм'якшене вершкове масло змішуємо зі сметаною, сіллю і розпушувачем.
Додаємо борошно, замішуємо тісто. Ставимо тісто в холодильник.
Для начинки дрібно нарізаємо м'ясо. Можна взяти свинину, куряче філе або філе індички. М'ясо з курячої або індичої грудки вийде сухуватим, тому краще взяти м'якоть стегна птиці.
Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його кілька хвилин на рослинній олії, потім додаємо м'ясо і обсмажуємо на сильному вогні хвилин 5, поки м'ясо не стане однорідного кольору.
Змішуємо м'ясо з цибулею зі сметаною, сіллю і спеціями.
Розкачуємо 2/3 тесту в пласт, викладаємо його у форму, щоб вийшли бортики. Товщина шару повинна бути приблизно 0, 5-0, 7 см.
Викладаємо на тісто начинку, розподіляємо її рівним шаром.
Потім розгортаємо тісто і накриваємо їм начинку. Zashtipиvaem кінець.
Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин, до красивого золотистого кольору.