Пиріг з м'ясом (смачний)
(покроковий рецепт з фото)
Пироги можуть бути не тільки солодкими, але і з м'ясною, овочевий, сирною начинкою. Такі відмінно підходять для ситної вечері або для смачного перекусу. Розповім, як приготувати пиріг з м'ясом (смачний).
Можна використовувати будь-яке м'ясо, краще подрібніть його через м'ясорубку або наріжте дуже дрібно, щоб начинка була однорідною. Овочі також наріжте дрібно, вибирайте будь-які за смаком. Тісто зробіть самі або купіть готове. Підійде листкове або пісочне.
- Оленина - 500 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Морква - 1-2 штук
- Стебло селери - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Естрада - 2 Ст. Ложки
- Білий мелений перець - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Чеддер - 1, 5 склянки
- Яйця - 1 штука
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Тісто - За смаком
1. Перекрутіть м'ясо в фарш. Очистіть і наріжте дрібними кубиками морква, селера, картопля, цибуля, измельчитечасник, натріть на тертці сир. У сковороді обсмажте фарш до готовності і перекладіть в тарілку. Поверніть сковороду і обсмажте моркву, селера, картоплю, цибуля і часник. Змішайте фарш з овочами, приправити сіллю, поперчіть і додайте естрагон.
2. Розкачайте тісто і розділіть його на 2 частини, викладіть у форму одну частину і покладіть всередину начинку, посипте сиром.
3. Накрийте начинку другим шаром тіста. Змішайте яйце з водою і змастіть отриманою сумішшю пиріг. Зробіть невеликі надрізи, щоб виходила пара в процесі випікання.
4. Розігрійте духовку до 170-180 градусів і відправте пиріг, випікайте його 45-50 хвилин. Дістаньте його з духовки і остудіть трохи, потім подавайте до столу.