Смачний «борщ»
(покроковий рецепт з фото)
Борщ, а також його різновиди готують у багатьох країнах світу. Рецепти можуть відрізнятися наявністю продуктів, але головний інгредієнт - це буряк. Розповім, як приготувати смачний борщ.
Є варіації цього супу з м'ясом або копченостями, більш традиційний варіант - це овочевий суп. Розбавляють борщ кефіром, пахтою, грецьким йогуртом, а також сумішшю цих молочних продуктів. Буряк попередньо відварюють або запікають. Суп подають холодним, прикрасивши зеленню, яйцем вареним.
- Картопля - 0, 5 кілограма
- Буряк - 0, 5 кілограма
- Кефір - 2 L
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Свіжі огірки - 3-4 штук
- Яйця - 6 штук
- Сіль - За смаком
1. Відваріть картоплю в мундирах, потім остудіть і очистіть від шкірки. Розріжте свіжі огірки уздовж на 4 частини, потім наріжте тонкими скибочками. Наріжте великими шматочками картоплю.
2. Вимийте всю зелень, наріжте дрібно цибулю, кріп і петрушку. Відваріть і остудіть буряк. Відваріть яйця.
3. У велику каструлю налийте кефір, очистіть буряк і натріть її на крупній тертці в кефір.
4. Додайте в каструлю подрібнену зелень і огірки, посоліть за смаком і розмішайте до утворення необхідного кольору. Надішліть каструлю в холодильник на півгодини.
5. Холодний суп розлийте по тарілках. Наріжте скибочками яйця і прикрасьте ними суп, подавайте його з відвареною картоплею.