Смачний борщ з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Приготуємо незвичайний борщ. Його навчив мене готувати приятель. Хлопець є кухарем одного з ресторанчиків Тольятті. До його думки часто прислухаюся, бо дає він слушні поради. Спробуйте!
Справжній український борщ з російською ідеєю і української реалізацією. Незвичайний борщ з коньяком і куркою - це смачно.
- Капуста білокачанна - 150 грам
- Картопля - 5 штук
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Курка - 500 грам
- Коньяк - 100 грам
- Вода питна - 3 L
- Томатний сік - 1 Склянка
Куряче м'ясо на кістці покладіть в каструлю. Залийте водою і поставте варитися.
Очистіть картопля від шкірки. Наріжте кубиками.
Ріпчасту цибулю також наріжте кубиками.
Моркву натріть на тертці.
Подрібніть буряк. Мій друг рекомендував нарізати буряк тонкими брусочками, але простіше і зручніше натерти буряк на тертці.
На рослинному маслі обсмажити цибулю.
Додайте моркву.
У киплячий бульйон кидаємо тонко нарізану капусту.
Через 5 хвилин додаємо в бульйон картоплю.
До цибулі та моркві додайте буряк. Тушіте 5 хвилин. Додайте томатний сік. Гасіть на маленькому вогні кілька хвилин.
Зажарка тушілась близько 10-15 хвилин. Додаємо її в бульйон. Даємо закипіти. Тепер додаємо цукор, сіль, перець, спеції за смаком. Фішкою страви є стопка коньяку. За порадою друга, коньяк змінює смак борщу. Варимо 1 хвилину. Вимикаємо. Вийміть з борщу м'ясо. Зніміть його з кістки. Наріжте невеликими шматочками, а потім поверніть знову в борщ.
Розлийте борщ по каструлях. Додайте сметану, і подайте до столу.