Смачна листкова самса
(покроковий рецепт з фото)
Люблю готувати все незвичайне. Може самса і не входить до цього переліку, але не всі вміють її робити. Розповім один з найпростіших рецептів, як приготувати смачну листкову самсу, яким користуюся сам.
Зазвичай готую випічку по вихідним, коли є багато вільного часу, гарний настрій і бажання. У будні дні на це просто не вистачає часу. Завдяки таким рецептом можна побалувати себе смачною і ароматною випічкою і серед тижня. Куряче м'ясо, яке використовую для начинки, готується дуже швидко, а тісто використовую вже готове. У духовці випікаю близько 15 хвилин, тому весь процес не може тривати довше 1 годину.
- Куряче філе - 1 кілограм
- Листкове тісто - 1, 8 кілограма
- Сіль і перець - За смаком
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 5 Ст. Ложок
- Цибуля - 2 штуки
- Рослинна олія - За смаком

1. Мою куряче філе і нарізаю його шматочками, чищу цибулю і мою його, подрібнюю. Сковороду розігріваю з рослинним маслом і викладаю філе з цибулею.

2. До м'яса додаю сіль і перець за смаком, вливаю оцет і додаю 5 столових ложок майонезу, обсмажую близько 10 хвилин.

3. Листкове тісто розкочують дуже тонко, потім нарізаю його невеликими квадратиками. На один край викладаю куряче м'ясо і вливаю 1 столову ложку бульйону, в якому готувалася курка.

4. Накриваю начинку другим краєм тесту і щільно защипують краї, щоб бульйон не вибігло під час випікання.

5. Деко змащую маслом і викладаю на нього самсу.

6. Відправляю деко в розігрітий до 180-200 градусів духовку на 10-15 хвилин.