Смачна курка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви готуєте святкову вечерю, то смачна курка в духовці - ідеальний варіант. Готується вона цілком і виходить з красивою хрусткою скоринкою. Попередньо курку потрібно замаринувати.
На будь-який святковий або обідній стіл така курка буде ідеальним стравою. Красива, з хрусткою скоринкою, вона побалує смакові рецептори навіть найдосвідченіших м'ясоїдів. Така курка стане справжньою королевою столу. Маринується м'ясо в часниковому соусі, який готується на основі оливкового масла і спецій.
Дивіться, як приготувати смачну курку в духовці.
- Курка - 1 штука (близько 2, 5 кг)
- Оливкова або рослинне масло - 150 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль і спеції - За смаком
1. Курку можна брати будь-якого розміру і готувати будемо її цілком. Найголовніше - довести її до готовності і правильно замаринувати.
2. Змішуємо оливкову чи рослинну олію з часником і спеціями. Сіль додаємо до смаку.
3. Змащуємо з усіх боків нашу курку. Можна місцями зробити невеликі надрізи ножем, щоб маринад потрапив в середину.
4. Відправляємо курку в холодильник на одну годину, після чого відправляємо її в розігріту духовку на 1 час. Запікаємо нашу курочку при температурі 180 градусів.
5. Поки запікається курка, ви можете приготувати гарнір. Подається курка цілком на блюді разом з гарніром або на листі салату (можна подавати зі свіжими і маринованими овочами).