Слойки з яловичим фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Слойки з солодкою начинкою або м'ясний, сирної - це дуже гарне частування. Їх можна подати до чаю або до перших, других страв, як бутерброди. Розповім, як приготувати слойки з яловичим фаршем.
Використовуйте готове листкове тісто або зробіть його самостійно. Фарш перед використанням для начинки потрібно обсмажити. Слойки можете подавати відразу, тільки обережніше, адже вони гарячі, або після охолодження. Вони гарні з чаєм, до перших і других страв. Також їжте їх, вмочуючи в соус, наприклад, томатний.
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Фарш із яловичини - 460 грам
- Каррі - 2 Ст. Ложки
- Куркума - 1, 5 чайних ложки
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 щіпка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мелений чорний перець - За смаком
- Бульйон - 2/3 склянки
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Тісто листкове - За смаком(2 список)
- Яйця - 1 штука
1. Очистіть цибулю і наріжте його дрібно, подрібніть зубчик часнику. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть цибулю з часником.
2. Обсмажуйте до утворення карамельного кольору.
3. Додайте до овочів на сковороді фарш і розбийте його лопаткою.
4. До фаршу додайте куркуму, кмин, каррі, цукор, чорний мелений перець, сіль, перемішайте все і обсмажуйте до готовності фаршу.
5. У мірній чашці або в склянці змішайте яловичий бульйон з крохмалем.
6. Влийте крохмаль в фарш на сковороді, тушкуйте ще пару хвилин, щоб утворилася густа кашка. Перекладіть готову начинку в миску і залиште до охолодження.
7. Заздалегідь дістаньте листкове тісто з морозилки і розморозити. Розкачайте його і ножем розріжте на квадратики.
8. У центр кожного квадратика викладіть 2-3 столові ложки начинки.
9. Скріпіть спершу один край, потім - другий, щоб сформувався конвертик.
10. Притисніть краю конвертика виделкою, щоб начинка під час приготування залишилася всередині. Надішліть слойки в холодильник на 15-20 хвилин.
11. Розбийте яйце в миску і змішайте його зі столовою ложкою води, змастіть збитим яйцем кожну слойку.
12. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин.
13. Готові слойки остудіть близько 10 хвилин, потім подавайте до столу.