Слойки з яловичим фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 18
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Слойки з солодкою начинкою або м'ясний, сирної - це дуже гарне частування. Їх можна подати до чаю або до перших, других страв, як бутерброди. Розповім, як приготувати слойки з яловичим фаршем.
Опис приготування:
Використовуйте готове листкове тісто або зробіть його самостійно. Фарш перед використанням для начинки потрібно обсмажити. Слойки можете подавати відразу, тільки обережніше, адже вони гарячі, або після охолодження. Вони гарні з чаєм, до перших і других страв. Також їжте їх, вмочуючи в соус, наприклад, томатний.
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Фарш із яловичини - 460 грам
- Каррі - 2 Ст. Ложки
- Куркума - 1, 5 чайних ложки
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 щіпка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мелений чорний перець - За смаком
- Бульйон - 2/3 склянки
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Тісто листкове - За смаком(2 список)
- Яйця - 1 штука
1. Очистіть цибулю і наріжте його дрібно, подрібніть зубчик часнику. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть цибулю з часником.
2. Обсмажуйте до утворення карамельного кольору.
3. Додайте до овочів на сковороді фарш і розбийте його лопаткою.
4. До фаршу додайте куркуму, кмин, каррі, цукор, чорний мелений перець, сіль, перемішайте все і обсмажуйте до готовності фаршу.
5. У мірній чашці або в склянці змішайте яловичий бульйон з крохмалем.
6. Влийте крохмаль в фарш на сковороді, тушкуйте ще пару хвилин, щоб утворилася густа кашка. Перекладіть готову начинку в миску і залиште до охолодження.
7. Заздалегідь дістаньте листкове тісто з морозилки і розморозити. Розкачайте його і ножем розріжте на квадратики.
8. У центр кожного квадратика викладіть 2-3 столові ложки начинки.
9. Скріпіть спершу один край, потім - другий, щоб сформувався конвертик.
10. Притисніть краю конвертика виделкою, щоб начинка під час приготування залишилася всередині. Надішліть слойки в холодильник на 15-20 хвилин.
11. Розбийте яйце в миску і змішайте його зі столовою ложкою води, змастіть збитим яйцем кожну слойку.
12. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин.
13. Готові слойки остудіть близько 10 хвилин, потім подавайте до столу.