Слойки з рибою
(покроковий рецепт з фото)
З листкового тіста і начинки з риби можна приготувати красиве, смачне і оригінальне блюдо. Такі слойки чудово підійдуть для легкої вечері.
Смачна випічка з листкового тіста може бути з різними видами начинки - і солодкими, і солоними. З чим тільки не печуть слойки винахідливі господині. Пропоную вам спробувати спекти оригінальну слойку з начинкою з риби. Лише слойка - це так банально. А ось така ось листкова кошичок з рум'яною сирною скоринкою - майже шедевр. І нехай ви витратите зайвих пів години на підготовку - блюдо того варто. Розповідаю, як зробити слойки з рибою.
- Листкове тісто - 300 грам
- Філе риби - 500 грам
- Морква - 1-2 штук (невеликих)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Розморожуємо листкове тісто і ділимо його на 4 частини.
Нам знадобляться невеликі глибокі тарілочки, що не тріснуть при нагріванні.
З кожного шматочка тіста розкочуємо коло такого розміру, щоб він покрив тарілочки.
Покриваємо тарілочки розкатаним тестом і встановлюємо на деко, застелений фольгою. Тісто має бути не тонше 1 см.
Випікаємо слойки-тарілочки в духовці при температурі 200 градусів до золотистого відтінку.
Поки печуться слойки, займемося начинкою. Філе риби нарізаємо на маленькі шматочки.
Обсмажуємо рибні шматочки на рослинній олії, додаємо дрібно нарізану цибулю і терту моркву. Солимо, перчимо і тушкуємо до готовності. У готової начинці не повинно бути багато соку!
Дістаємо з духовки готові слойки і акуратно піддягаючи ножем знімаємо їх з тарілочок. Виходять ось такі кошички з листкового тіста.
Наповнюємо наші кошики рибною начинкою, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку допікати хвилин на 15.