Слойки з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Хрусткі і розсипчасті слойки з горіхами стануть ідеальним стравою для сніданку або полудня. Їх можна подати як десерт і взяти з собою на роботу, в поїздку. Особливо вони до смаку дітям!
Обов'язково розморожувати листкове тісто перед приготуванням слоек приблизно за 20 хвилин. Не забувайте змащувати поверхню тіста збитим яйцем, інакше солодка посипання не буде триматися на слойки.
- Листкове тісто - 250 грам
- Грецькі горіхи - 70 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Пересипьте ядра волоських горіхів в пакет і подрібніть качалкою, але не в крихту. З'єднайте в піалі або чашці з цукровим піском. За бажанням можете додати і ванільний цукор для аромату випічки.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Листкове тісто наріжте на прямокутні шматочки. В окремій піалі збийте куряче яйце.
Повапните листкові скибочки збитим курячим яйцем і присипте сумішшю з цукру і горіхів зверху.
Застеліть деко пергаментним папером і викладіть на неї заготовки десерту. Помістіть деко в духовку на 10-15 хвилин, стежачи за поверхнею випічки, щоб вона не підгоріла.
Готові слойки вийміть з духовки і дайте їм злегка охолонути, щоб вони стали хрусткими.
Подавайте їх з чаєм або кавою, будь-якими іншими напоями, запрошуючи близьких до столу.