Скумбрія в духовці з майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрію найлегше запікати або готувати на мангале.Позвольте і мені показати і розповісти як приготувати скумбрію в духовці з майонезом - дуже смачна страва, з рум'яною скоринкою і сюрпризом всередині.
Всі звикли до скумбрії, запеченої з помідорами або просто цибулею. Але як вам варіант запеченої рибки з горіхами? Виходить дуже цікаво і смачно! Для приготування скумбрії в духовці з майонезом раджу взяти волоські горіхи. Гірчицю вибирайте не сильно гостру, щоб не перебивала смак і аромат рибки.
- Скумбрія - 1 штука
- Грецькі горіхи - 60-80 грам
- Сир - 70 грам
- Майонез - 1-2 Ст. Ложок
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
Тушку скумбрії почистіть, відріжте плавці, голову і випатрати. Розріжте вздовж і розкрийте рибу, акуратно видаліть хребет і великі кістки.
Рибку посоліть і поперчіть, злегка збризніть соком лимона. Потім промажте гірчицею.
Волоські горіхи поріжте дрібно. Рівномірно посипте горіхами рибу.
Потім посипте тертим сиром.
Акуратно загорніть рибу, обтягніть ниткою. Фольгу змастіть маслом рослинним.
Загорніть рибу у фольгу і відправте в розігріту до 180-190 З хвилин на 15.
Потім рибку дістаньте, фольгу розгорніть і змастіть скумбрію майонезом. Надішліть назад в духовку на 7 хвилин.
Потім рибку дістаньте, фольгу розгорніть і змастіть скумбрію майонезом. Надішліть назад в духовку на 7 хвилин.
Перед подачею не забудьте зняти нитки з готовою скумбрії в духовці з майонезом. Смачного!