Рецепт Сьомга у вершковому соусі в духовці фото

Сьомга у вершковому соусі в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Молочні продукти, Вершки, Сьомга
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Шукаєте рецепт смачного і вишуканого блюда? Тоді рекомендую рецепт, як приготувати сьомгу у вершковому соусі в духовці. Рибка виходить надзвичайно ніжною, кожен шматочок просто тане в роті.

Замість сьомги можна використовувати будь-яку іншу рибу (і не тільки червону). Особливість страви - в тому, що шматочки при запіканні повністю занурені в вершковий соус. Риба в духовці виходить набагато корисніше, ніж обсмажена на сковороді, і смачніше, ніж приготовлена ​​на пару або відварна.

  • Сьомга - 6 штук
  • Вершки - 0, 5 L
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Зелень - За смаком
  • Маслини - За смаком
  • Соняшникова олія - За смаком
  • Сіль - За смаком
сьомга у вершковому соусі в духовці - фото крок 1
1. У мене вже готові стейки сьомги, проте, можна купити цільну тушку і порізати її самостійно.
сьомга у вершковому соусі в духовці - фото крок 2
2. Лук очищаю від лушпиння і мою, потім нарізаю дрібними кубиками.
сьомга у вершковому соусі в духовці - фото крок 3
3. Морква у мене велика (якщо маленька, вибрати 2 штуки). Чищу її та мою, потім подрібнюю на дрібній тертці.
сьомга у вершковому соусі в духовці - фото крок 4
4. Сковороду розігріваю з рослинним маслом, викладаю спершу цибулю, готую 2-3 хвилини, а потім додаю моркву, перемішую і обсмажую.
сьомга у вершковому соусі в духовці - фото крок 5
5. Вершки у мене 10% жирності, вливаю їх на сковороду, зменшуємо вогонь після закипання.
сьомга у вершковому соусі в духовці - фото крок 6
6. Готую на слабкому вогні, за смаком додаю сіль. Переливаю вміст сковороди в жаротривку форму.
сьомга у вершковому соусі в духовці - фото крок 7
7. Підготовлені стейки сьомги занурюю в вершковий соус, щоб вони повністю занурилися, і відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.
сьомга у вершковому соусі в духовці - фото крок 8
8. Готову рибку дістаю з духовки і остуджують, тільки потім вже дістаю з форми і посипаю зеленню, подаю з малиною і свіжими овочами. Смачного!

Схожі рецепти