Сьомга у вершковому соусі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Шукаєте рецепт смачного і вишуканого блюда? Тоді рекомендую рецепт, як приготувати сьомгу у вершковому соусі в духовці. Рибка виходить надзвичайно ніжною, кожен шматочок просто тане в роті.
Замість сьомги можна використовувати будь-яку іншу рибу (і не тільки червону). Особливість страви - в тому, що шматочки при запіканні повністю занурені в вершковий соус. Риба в духовці виходить набагато корисніше, ніж обсмажена на сковороді, і смачніше, ніж приготовлена на пару або відварна.
- Сьомга - 6 штук
- Вершки - 0, 5 L
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Маслини - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
- Сіль - За смаком
1. У мене вже готові стейки сьомги, проте, можна купити цільну тушку і порізати її самостійно.
2. Лук очищаю від лушпиння і мою, потім нарізаю дрібними кубиками.
3. Морква у мене велика (якщо маленька, вибрати 2 штуки). Чищу її та мою, потім подрібнюю на дрібній тертці.
4. Сковороду розігріваю з рослинним маслом, викладаю спершу цибулю, готую 2-3 хвилини, а потім додаю моркву, перемішую і обсмажую.
5. Вершки у мене 10% жирності, вливаю їх на сковороду, зменшуємо вогонь після закипання.
6. Готую на слабкому вогні, за смаком додаю сіль. Переливаю вміст сковороди в жаротривку форму.
7. Підготовлені стейки сьомги занурюю в вершковий соус, щоб вони повністю занурилися, і відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.
8. Готову рибку дістаю з духовки і остуджують, тільки потім вже дістаю з форми і посипаю зеленню, подаю з малиною і свіжими овочами. Смачного!