Рецепт Сирно-лимонне печиво фото

Сирно-лимонне печиво
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Сир
Низькокалорійні
Для дітей
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.

Сирно-лимонне печиво - це ще один корисний і дуже простий рецепт в скарбничку домашнього кондитера. Всі ласуни будуть в захваті.

Опис приготування:

Сирне печиво - це дуже красиві і досить м'які кульки з присмаком лимона, покриті ефектною і смачною глазур'ю. Як ви можете самі переконатися за цим рецептом, готується таке печиво шалено просто, проте виходить - просто відходи. З чаєм, кави або молоком таке печиво з сиром йде чудово. Рекомендую не просто подивитися на рецепт, погортати фотографії та заспокоїтися, а спробувати дійсно приготувати це печиво - не пошкодуєте!

  • Сир - 100 грам
  • Цукровий пісок - 50 грам
  • Яєчний жовток - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Мед - 10 грам
  • Ванільна есенція - 1/4 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Розпушувач тіста - 3 грами
  • Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
  • Цукрова пудра - 50 грам
сирно-лимонне печиво - фото крок 1
За допомогою блендера або міксера перетворюємо в однорідну масу сир, цукор і яйце.
сирно-лимонне печиво - фото крок 2
Потім вводимо в суміш розтоплене вершкове масло, мед і ванільну есенцію.
сирно-лимонне печиво - фото крок 3
Перемішуємо до однорідності, після чого додаємо в суміш борошно і розпушувач.
сирно-лимонне печиво - фото крок 4
Додаємо лимонну цедру і месім з отриманої маси тісто. З отримав тесту скачуємо ковбаску, яку поділяємо на 16 рівних частин. З кожної частини скачуємо кульку - як на фото.
сирно-лимонне печиво - фото крок 5
Викладаємо кульки на деко, змащений вершковим маслом або застелений пергаментним папером. Випікаємо 10-15 хвилин при 190 градусах.
сирно-лимонне печиво - фото крок 6
Поки печиво в духовці, приготуємо глазур. Для цього змішаємо 2 ст.Л. Цукрової пудри і 1 ст.Л. Води. Суміш повинна вийти досить густою, але текучої.
сирно-лимонне печиво - фото крок 7
Що вийшла глазур'ю зверху покриваємо наше печиво. Даємо застигнути - і можна подавати!

Схожі рецепти