Сирний торт з вишневим желе
(покроковий рецепт з фото)
Сирний торт з вишневим желе можна приготувати на День народження або просто порадувати ним своїх рідних в будні. Сирні торти - одні з найкорисніших, тому насолоджуйтеся ніжним ласощами!
Хочу розповісти вам, як приготувати сирний торт з вишневим желе - наш улюблений торт. Така випічка виходить ніжною і дуже смачною завдяки солодкої сирної маси і вишневому желе. Сир найкраще протерти через сито, так він стане однорідним і ніжнішим в готовому виробі. Згущене молоко не тільки виступає в якості підсолоджувача, але і надає сиру креязик консистенцію і приємний аромат.
- Желатин - 25 грам
- Вода в желатині - 150 грам
- Сир - 300 грам
- Вишня - 400-500 грам
- Вода в вишню - 150-200 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Згущене молоко - 2 Ст. Ложки
- Цукор в вишню - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Цукор в тісто - 2 Ст. Ложки
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 2 штуки
1. Желатин залийте холодною водою, перемішайте і відставте. Сир протріть через сито, додайте сметану, згущене молоко і перемішайте. Вишню викладіть в каструлю, додайте воду і доведіть до кипіння.
2. Додайте цукор і перемішайте. Злегка остудіть вишню і злийте сік через сито. До соку додайте желатин і розмішайте. Приготуйте бісквіт: яйце кімнатної температури збийте до пишної піни.
3. Додайте цукор і ваніль, знову збийте. Додайте сіль, просіяне борошно і какао. Акуратно перемішайте. Тісто вилийте в покриту пергаментом форму і відправте в розігріту до 180 градусів до готовності.
4. Остудіть бісквіт у формі, відділи пергаменту, вистелити форму новим пергаментом і перекладіть в неї корж верхом вниз. Просочіть корж компотом з вишні. Сир викладіть на корж і розрівняйте.
5. Вишню викладіть на сир. Вишневе желе залийте зверху вишні. Приберіть торт в холодильник до застигання. Смачного!