Сирний соус з плавленого сиру
(покроковий рецепт з фото)
Урізноманітнює будь-яку страву ніжний і смачний сирний соус з часником. Пропоную вам простий рецепт приготування сирного соусу з плавленого сиру до макаронів, спагетті або м'ясних страв. Дивіться!
Чесно кажучи, не всякий плавлений сирок хороший для приготування соусу. Зазвичай більш дешеві сирки кришаться і зовсім не розтоплюються. Щоб приготувати сирний соус з плавленого сиру, беріть більш жирні і якісні сирки, я беру схожі на вершковий сир (зверніть увагу на упаковку, там зазвичай це написано). Також знадобиться твердий тертий сир (необов'язково пармезан, але схожий).
- Молоко - 2 склянки
- Пармезан тертий - 0, 75 склянки
- Плавлений сир - 100 грам
- Вершкове масло - 50-70 грам
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 0, 25 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Часник - 1 зубчик
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
У каструлі розігрійте оливкову олію, додайте до нього вершкове, розтопіть його.
Додайте потім подрібнений часник. Дайте часнику обсмажити хвилини 2-3, а потім влийте молоко.
Потім додайте сир плавлений. Краще його поріжте на кубики, а не кладіть цілком.
Додайте сіль, перець, базилік і мускатний горіх.
А також дрібно натертий пармезан.
Готуйте на невеликому вогні, помішуючи (дерев'яною лопаткою або віночком), поки весь сир не розплавиться, а соус не загусне злегка. Коли почне закипати і пузиритися, приберіть соус з вогню.
Особливо гарний готовий сирний соус з плавленого сиру з макаронами. Смачного!