Сирні коржики
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.
Ви тільки уявіть, як приємно з'їсти ароматну і ніжну сирну корж з чаєм або кавою. Ну а замість того, щоб мріяти про цю смакота, давайте краще її самі приготуємо.
Опис приготування:
Пропоную вам неймовірно простий і швидкий рецепт сирних коржиків, з яким будь-який чаювання пройде відмінно. Я дуже люблю цей рецепт, тому що він дійсно досить легкий, і всього за кілька хвилин з ним можна приготувати цілу стопку ароматних коржів, які, до речі, підійдуть не тільки до чаю, але так само до різних супів або печені. При бажанні ви можете додати до ваших коржикам свіжу зелень або часник, але особисто мені подобається ось такий класичний рецепт сирних коржиків. Обов'язково спробуйте приготувати ці ласощі для своїх близьких, адже це не займе у вас багато часу.
- Кефір - 250 грам
- Сир - 200 грам
- Борошно - 400 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 3/4 чайних ложки
Кефір наливаємо в глибоку миску, додаємо до нього цукор, сіль і соду, гарненько все перемішуємо. Відставляємо миску вбік хвилин на 5.
Тим часом трьом сир на крупній тертці.
Перекладаємо тертий сир в кефірну масу і перемішуємо все.
Тепер починаємо порціями всипати борошно і замішувати густе і еластичне тісто.
Готове тісто скачуємо в невелику ковбаску і нарізаємо на рівні частини.
Розкачуємо кожен шматочок в невелику коржик. Сковороду без масла ставимо на вогонь, а коли нагріється, викладаємо на неї корж. Смажимо її під закритою кришкою протягом 5 хвилин.
Тепер перевертаємо на інший бік і смажимо її до золотистого кольору вже з відкритою кришкою. Гаряченькі і ароматні сирні коржики подаємо до столу. Смачного!