Сирні коржики на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Сирні коржики на швидку руку - неймовірно смачне і ситне доповнення до чаю. Приготуйте їх, і ваш сніданок стане набагато яскравіше і веселіше Благо готуються вони дуже просто і швидко.
Я думаю, що майже кожна господиня в своєму житті хоч раз готувала сирні коржики, а для тих, хто ще не пробував цю домашню випічку, я пропоную простий рецепт сирних коржиків на швидку руку. Це насправді дуже смачне і ароматне блюдо, а завдяки додаванню соди і сиру випічка виходить м'яка і повітряна, вона прямо тане в роті. Я готую коржі досить часто, і рецепти міняються в залежності від настрою: можна додати шинку, а можна рясно покришити свіжої зелені і часнику, але тут я пропоную вам класичний рецепт сирних коржиків на швидку руку:
1) У глибоку миску переливаємо кефір, додаємо до нього соду, цукор і сіль. Ретельно перемішавши, отставляем на 5 хвилин постояти.
2) Тепер додаємо в миску борошно і натертий на крупній тертці сир і ретельно вимішуємо тісто до однорідної маси.
3) Поділяємо тісто на три частини і кожну частину розгортаємо в коржик. Кладемо корж на розігріту сковороду без додавання масла, накриваємо кришкою і на середньому вогні готуємо її, поки корж НЕ запече. Потім перевертаємо на інший бік і запікаємо, не закриваючи кришкою.
4) Повторіть це процедуру з двома що залишилися частинами тесту.
Тепер ваші сирні коржики готові, а по кухні розноситься чудовий аромат домашньої випічки. Тому негайно приступайте до дегустації, і приємного апетиту!
- Кефір - 250 мілілітрів
- Сир - 250 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 2/3 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2 склянки
1) У глибоку миску переливаємо кефір, додаємо до нього соду, цукор і сіль. Ретельно перемішавши, отставляем на 5 хвилин постояти.
2) Тепер додаємо в миску борошно і натертий на крупній тертці сир і ретельно вимішуємо тісто до однорідної маси.
3) Поділяємо тісто на три частини і кожну частину розгортаємо в коржик. Кладемо корж на розігріту сковороду без додавання масла, накриваємо кришкою і на середньому вогні готуємо її, поки корж НЕ запече. Потім перевертаємо на інший бік і запікаємо, не закриваючи кришкою.
4) Повторіть це процедуру з двома що залишилися частинами тесту.
Тепер ваші сирні коржики готові, а по кухні розноситься чудовий аромат домашньої випічки. Тому негайно приступайте до дегустації, і приємного апетиту!