Сирні битки
(покроковий рецепт з фото)
Даний рецепт приготування сирних биточків настільки хороший, що це блюдо з задоволенням їдять і дорослі, і навіть діти, які найчастіше відмовляються від сиру. Це варто спробувати!
Опис приготування:
1. Для початку необхідно зайнятися сиром. Для більш м'якою текстури биточків його найкраще протерти через сито, щоб прибрати зайві грудочки.
2. Протертий сир з'єднати з яйцями і цукровою пудрою. Все ретельно перемішати і поступово додавати борошно. При бажанні можна використовувати замість борошна манку, тоді сирні биточки в домашніх умовах потрібно залишити на 15-25 хвилин, що крупа набухла.
3. Щоб биточки НЕ танули на сковороді, всипати в тісто трохи крохмалю (краще використовувати кукурудзяний).
4. Ще один варіант, як зробити сирні биточки більш цікавими - це додати сухофрукти. Ізюм, курагу або чорнослив попередньо потрібно залити окропом, а потім обсушити й подрібнити.
5. Коли сирна маса готова, можна сформувати биточки і обваляти їх з усіх боків в борошні або панірувальних сухарях.
6. На сковороді розтопити вершкове масло і відправити туди биточки. Смажити на середньому вогні до золотистої скоринки.
Подавати їх можна зі сметаною, ягідним сиропом або медом. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою або дрібкою кориці.
- Сир - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 100-150 грам
- Ізюм - 50 грам (по бажанню)
- Крохмаль - 2-3 Ст. Ложок
- Цукор або пудра - 3-5 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 50 грам
2. Протертий сир з'єднати з яйцями і цукровою пудрою. Все ретельно перемішати і поступово додавати борошно. При бажанні можна використовувати замість борошна манку, тоді сирні биточки в домашніх умовах потрібно залишити на 15-25 хвилин, що крупа набухла.
3. Щоб биточки НЕ танули на сковороді, всипати в тісто трохи крохмалю (краще використовувати кукурудзяний).
4. Ще один варіант, як зробити сирні биточки більш цікавими - це додати сухофрукти. Ізюм, курагу або чорнослив попередньо потрібно залити окропом, а потім обсушити й подрібнити.
5. Коли сирна маса готова, можна сформувати биточки і обваляти їх з усіх боків в борошні або панірувальних сухарях.
6. На сковороді розтопити вершкове масло і відправити туди биточки. Смажити на середньому вогні до золотистої скоринки.
Подавати їх можна зі сметаною, ягідним сиропом або медом. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою або дрібкою кориці.