Simit
(покроковий рецепт з фото)
Simit - це східна випічка, її можна купити в Туреччині. Сіміт часто подають на сніданок з смачним джемом. Зробити тісто для випічки зовсім нескладно. Розведіть дріжджі, додайте яйця, цукор і борошно.
Щоб приготувати тісто для сіміт, дріжджі розведіть водою, додайте збите яйце, розтоплене масло. Вилийте все в борошно, змішану з цукром і сіллю. Замісити тісто і дайте йому підійти в теплому місці протягом години. Сфорязикні булочки умочіть в кунжут, щоб він краще прилип до тесту, до речі, тісто можна змастити водою або яйцем. Сіміт викладіть на деко і дайте постояти 10-15 хвилин, а потім вже випікайте. Інакше тісто може порватися. Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Вода тепла - 250 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Олія - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Кунжут - За смаком
Підготуйте продукти.
Замісити тісто. Дайте йому підійти близько години і поділіть на 10 рівних частин.
Кожну частину розкачати в дві смужки, переплетіть і зробіть коло.
Умочіть кільця в кунжут і викладіть на деко.
Випікайте при 180 градусах 25-30 хвилин.
Смачного!