Сиченики
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - цікавий класичний рецепт січеників, відомого страви української кухні! Від особиста альтернатива приївся котлет, так що всі любителі м'ясних закусок спробувати зобов'язані!
Цей рецепт приготування січеників аж ніяк не можна назвати дієтичним, це вже специфіка кухні і страви, - так що, якщо не любите жирного, можливо, соковитий і насичений смак січеників і не зачепить вашу душу так само сильно, як багатьох любителів цієї закуски. Але спробувати варто, правда?
Отже, сиченики в домашніх умовах готуються так:
1. На сковороді обсмажуємо сало так, щоб воно трохи розтопилося. Для цього краще нарізати його маленькими шматочками і обсмажувати, постійно помішуючи, щоб воно не пригоріло.
2. Лук моєму, чистим, меленько шинкуем, - і обсмажуємо разом з салом до готовності.
3. Коли цибуля набуде золотистого відтінку, - вбиваємо в цю ж сковороду чотири яйця, перемішуємо, і трохи подсаливаем.
4. Коли така яєчня буде готова - знімаємо з вогню сковороду, і чекаємо її повного остигання.
5. Займемося тим часом м'ясом. Його, згідно з давньою рецептурою, обов'язково потрібно дрібно нарізати (або "сікти" ) саме вручну, гострим ножем, але якщо часу немає, - можна скористатися блендером або м'ясорубкою.
6. Остигнула яєчню теж треба "посікти" ножем, і змішати з отриманим м'ясним фаршем. Ретельно перемішуємо, солимо і перчимо до смаку.
7. Оставшеесе одне сире яйце трохи збиваємо виделкою, з фаршу формуємо котлетки, обмакиваем кожну по черзі в сире яйце і панірувальні сухарі, - і обсмажуємо на сковороді з двох сторін!
Смачного, сподіваюся, цей незвичайний і простий рецепт січеників по-українськи вам сподобається!
- Яловичина - 500 грам
- Яйця - 5 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Сало - 100 грам
- Сухарі паніровочні - 0.5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
Отже, сиченики в домашніх умовах готуються так:
1. На сковороді обсмажуємо сало так, щоб воно трохи розтопилося. Для цього краще нарізати його маленькими шматочками і обсмажувати, постійно помішуючи, щоб воно не пригоріло.
2. Лук моєму, чистим, меленько шинкуем, - і обсмажуємо разом з салом до готовності.
3. Коли цибуля набуде золотистого відтінку, - вбиваємо в цю ж сковороду чотири яйця, перемішуємо, і трохи подсаливаем.
4. Коли така яєчня буде готова - знімаємо з вогню сковороду, і чекаємо її повного остигання.
5. Займемося тим часом м'ясом. Його, згідно з давньою рецептурою, обов'язково потрібно дрібно нарізати (або "сікти" ) саме вручну, гострим ножем, але якщо часу немає, - можна скористатися блендером або м'ясорубкою.
6. Остигнула яєчню теж треба "посікти" ножем, і змішати з отриманим м'ясним фаршем. Ретельно перемішуємо, солимо і перчимо до смаку.
7. Оставшеесе одне сире яйце трохи збиваємо виделкою, з фаршу формуємо котлетки, обмакиваем кожну по черзі в сире яйце і панірувальні сухарі, - і обсмажуємо на сковороді з двох сторін!
Смачного, сподіваюся, цей незвичайний і простий рецепт січеників по-українськи вам сподобається!