Сиченики
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - цікавий класичний рецепт січеників, відомого страви української кухні! Від особиста альтернатива приївся котлет, так що всі любителі м'ясних закусок спробувати зобов'язані!
Опис приготування:
Цей рецепт приготування січеників аж ніяк не можна назвати дієтичним, це вже специфіка кухні і страви, - так що, якщо не любите жирного, можливо, соковитий і насичений смак січеників і не зачепить вашу душу так само сильно, як багатьох любителів цієї закуски. Але спробувати варто, правда?
Отже, сиченики в домашніх умовах готуються так:
1. На сковороді обсмажуємо сало так, щоб воно трохи розтопилося. Для цього краще нарізати його маленькими шматочками і обсмажувати, постійно помішуючи, щоб воно не пригоріло.
2. Лук моєму, чистим, меленько шинкуем, - і обсмажуємо разом з салом до готовності.
3. Коли цибуля набуде золотистого відтінку, - вбиваємо в цю ж сковороду чотири яйця, перемішуємо, і трохи подсаливаем.
4. Коли така яєчня буде готова - знімаємо з вогню сковороду, і чекаємо її повного остигання.
5. Займемося тим часом м'ясом. Його, згідно з давньою рецептурою, обов'язково потрібно дрібно нарізати (або"сікти" ) саме вручну, гострим ножем, але якщо часу немає, - можна скористатися блендером або м'ясорубкою.
6. Остигнула яєчню теж треба"посікти" ножем, і змішати з отриманим м'ясним фаршем. Ретельно перемішуємо, солимо і перчимо до смаку.
7. Оставшеесе одне сире яйце трохи збиваємо виделкою, з фаршу формуємо котлетки, обмакиваем кожну по черзі в сире яйце і панірувальні сухарі, - і обсмажуємо на сковороді з двох сторін!
Смачного, сподіваюся, цей незвичайний і простий рецепт січеників по-українськи вам сподобається!
- Яловичина - 500 грам
- Яйця - 5 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Сало - 100 грам
- Сухарі паніровочні - 0.5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
Отже, сиченики в домашніх умовах готуються так:
1. На сковороді обсмажуємо сало так, щоб воно трохи розтопилося. Для цього краще нарізати його маленькими шматочками і обсмажувати, постійно помішуючи, щоб воно не пригоріло.
2. Лук моєму, чистим, меленько шинкуем, - і обсмажуємо разом з салом до готовності.
3. Коли цибуля набуде золотистого відтінку, - вбиваємо в цю ж сковороду чотири яйця, перемішуємо, і трохи подсаливаем.
4. Коли така яєчня буде готова - знімаємо з вогню сковороду, і чекаємо її повного остигання.
5. Займемося тим часом м'ясом. Його, згідно з давньою рецептурою, обов'язково потрібно дрібно нарізати (або"сікти" ) саме вручну, гострим ножем, але якщо часу немає, - можна скористатися блендером або м'ясорубкою.
6. Остигнула яєчню теж треба"посікти" ножем, і змішати з отриманим м'ясним фаршем. Ретельно перемішуємо, солимо і перчимо до смаку.
7. Оставшеесе одне сире яйце трохи збиваємо виделкою, з фаршу формуємо котлетки, обмакиваем кожну по черзі в сире яйце і панірувальні сухарі, - і обсмажуємо на сковороді з двох сторін!
Смачного, сподіваюся, цей незвичайний і простий рецепт січеників по-українськи вам сподобається!