Швидкий шашлик
(покроковий рецепт з фото)
Іноді немає часу довго маринувати м'ясо, а шашлику хочеться просто до нестями. У такій ситуації на допомогу прийде цей простий рецепт швидкого шашлику - через пару-трійку годин на вашому столі вже з'явиться ароматне засмаженою м'ясо!
Головний секрет швидкого шашлику - це маринад. Він повинен містити достатню кількість кислоти, тому за основу ми візьмемо кефір, цибуля і мінеральну воду, яка швидко збагатить м'ясо бульбашками газу і розм'якшити його. Хочете дізнатися всі інші тонкощі - читайте рецепт швидкого шашлику!
Як приготувати шашлик швидко:
1. Свинину моєму під проточною водою, ріжемо на порційні шматки. Звичайно, краще робити їх не дуже великими, але і дрібнити не варто. Ідеальний розмір - із сірникову коробку, трохи витягнуті в довжину.
2. Цибуля розділені на дві частини. Одну ріжемо кільцями (їх ми будемо нанизувати на шампури разом з м'ясом), іншу - трьом на тертці або подрібнюємо в блендері.
3. Часник пропускаємо через прес. В окремій мисці змішуємо лук, часник, сіль, спеції і кефір.
4. М'ясо складаємо в каструлю. Виливаємо зверху маринад. Ретельно перемішуємо.
5. У холод не прибираємо - при низькій температурі м'ясо маринується довше. Тому просто накриваємо каструлю кришкою і ставимо в темне місце.
6. Через півтори-дві години відкриваємо каструлю і додаємо в неї мінеральну воду. Перемішуємо і закриваємо ще на півгодини.
7. По закінченні цього часу м'ясо можна смажити! Нанизуємо його на шампури і відправляємо на вугілля. Шашличок вийде що треба, Запевнюю вас!
Смачного!
- Свинина (найкраще, шия) - 2 кілограма
- Цибуля - 0, 5 кілограма
- Часник - 5-6 Dolek
- Сіль - 2 чайних ложки
- Чорний перець - За смаком
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Кефір - 0, 5 L
- Мінеральна вода - 0, 5 L
Як приготувати шашлик швидко:
1. Свинину моєму під проточною водою, ріжемо на порційні шматки. Звичайно, краще робити їх не дуже великими, але і дрібнити не варто. Ідеальний розмір - із сірникову коробку, трохи витягнуті в довжину.
2. Цибуля розділені на дві частини. Одну ріжемо кільцями (їх ми будемо нанизувати на шампури разом з м'ясом), іншу - трьом на тертці або подрібнюємо в блендері.
3. Часник пропускаємо через прес. В окремій мисці змішуємо лук, часник, сіль, спеції і кефір.
4. М'ясо складаємо в каструлю. Виливаємо зверху маринад. Ретельно перемішуємо.
5. У холод не прибираємо - при низькій температурі м'ясо маринується довше. Тому просто накриваємо каструлю кришкою і ставимо в темне місце.
6. Через півтори-дві години відкриваємо каструлю і додаємо в неї мінеральну воду. Перемішуємо і закриваємо ще на півгодини.
7. По закінченні цього часу м'ясо можна смажити! Нанизуємо його на шампури і відправляємо на вугілля. Шашличок вийде що треба, Запевнюю вас!
Смачного!