Штрудель з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Я не раз говорила про те, що найбільше мені подобається готувати з листкового тіста. Воно м'яке, йому легко надати форму. Цього разу я вирішила замісити його сама. Класний штрудель до Різдва.
У свій рецепт я поділилася з Вами тим, як приготувати штрудель з сухофруктами. Ми будемо використовувати пісне тісто. Воно повинно вийти нітрохи не гірше покупного. Але, якщо ви не хочете мучитися з ним, то беріть готове. Ну, а сама випічка, звичайно, буде дуже ароматна і смачна. Те, що потрібно до різдвяного чаювання.
- Борошно - 375 грам
- Горіхи - 300 грам
- Ізюм червоний - 150 грам
- Оливкова олія - 125 мілілітрів
- Вода - 125 мілілітрів
- Вишня сушена - 1 Склянка
- Яблуко - 1 штука
- Інжир сушений - 2 штуки
- Вино біле сухе - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Цедра лимону - 2 чайних ложки
- Кардамон мелений - 2 щіпки
- Обкладинка - 4 щіпки
Для початку приготуйте тісто. Змішайте воду з оливковою олією. Додайте чайну ложку цедри, 2 ст. Ложки цукру. Просійте борошно. Замішайте тісто. Залиште його на 15 хв., обернувши плівкою.
Зробіть начинку. Горіхи подрібнити в блендері. Всі сухофрукти помийте і наріжте, крім родзинок. Яблука помийте, Чистий і натрію sredney tёrke. Змішайте всі ці інгредієнти з кардамоном, чайною ложкою цедри, вином і корицею.
Тісто розкачати в пласт. Викладіть на нього начинку, посипте цукром. Потім поверніть в рулет і приберіть на деко, трохи змащене маслом.
Штрудель запікайте при 180 градусах в розігрітій духовці протягом півгодини. При подачі посипте пудрою. Приємного чаювання!