Шпик копчений
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам простий рецепт приготування шпику копченого. Відмінна закуска з овочами на будь-який стіл!
Для приготування шпику копчений нам знадобиться звичайна сковорідка, сітка (на той випадок, якщо немає мангала) і трохи тирси. Я беру вільхові. Такий спосіб нагадує холодне копчення. Сало заздалегідь засолюють або беремо готове солоне сало.
- Сало - 500 грам

Підготуйте інгредієнти.

Сковорода потрібна або спеціальна Вок, або дуже глибока. Беремо фольгу, насипаємо в неї тирсу, зверху закриваємо фольгою з дірочками. Ставимо в центр сковорідки.

Встановлюємо грати і викладаємо сало. Ставимо сильне нагрівання на 5-7 хвилин. Як тирсу починають тріскатися - відключаємо вогонь.

Під закритою кришкою тримаємо ще годину або два. Потім даємо салу охолонути. І ріжемо готовий шпик копчений тоненько.
Смачного!
Смачного!