Шпик копчений
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Хочу запропонувати вам простий рецепт приготування шпику копченого. Відмінна закуска з овочами на будь-який стіл!
Опис приготування:
Для приготування шпику копчений нам знадобиться звичайна сковорідка, сітка (на той випадок, якщо немає мангала) і трохи тирси. Я беру вільхові. Такий спосіб нагадує холодне копчення. Сало заздалегідь засолюють або беремо готове солоне сало.
- Сало - 500 грам
Підготуйте інгредієнти.
Сковорода потрібна або спеціальна Вок, або дуже глибока. Беремо фольгу, насипаємо в неї тирсу, зверху закриваємо фольгою з дірочками. Ставимо в центр сковорідки.
Встановлюємо грати і викладаємо сало. Ставимо сильне нагрівання на 5-7 хвилин. Як тирсу починають тріскатися - відключаємо вогонь.
Під закритою кришкою тримаємо ще годину або два. Потім даємо салу охолонути. І ріжемо готовий шпик копчений тоненько.
Смачного!
Смачного!